Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Isplata podsticaja
  • 25.01.2020. 16:00

Pravo na podsticaje ostvarilo 76 poljoprivrednika sa područja opštine Čelinac

Podsticajna sredstva u iznosu od 24.000 KM biće isplaćena za kapitalna ulaganja u biljnoj i stočarskoj proizvodnji i premije u istim oblastima.

Foto: Pixabay/afelipeug
  • 237
  • 31
  • 0

Na službenim stranicama opštine Čelinac objavljeno je kako je 76 poljoprivrednika sa tog područja ostvarilo pravo na novčane podsticaje za 2019. godinu koje je obezbijedila opština Čelinac, potvrdio je načelnik opštine Momčilo Zeljković.

Podsticajna sredstva u iznosu od 24.000 KM biće isplaćena za kapitalna ulaganja u biljnoj i stočarskoj proizvodnji i premije u istim oblastima.

"Dvanaest poljoprivrednika dobilo je podsticaj za pčelarsku proizvodnju, dok je pravo na premiju po osnovu mliječnih kartona u govedarstvu dobilo 40 poljoprivrednika. Preostali su finansijsku podršku opštine dobili za mehanizaciju, izgradnju i rekonstrukciju objekata, podizanje plastenika i zasada, ali i po osnovu premije za biljnu proizvodnju, odnosno za proizvedeno i prodato voće i povrće", naveo je Zeljković u ovom priopćenju i dodao da visina podsticajnih sredstava zavisi od vrste samog podsticaja, što je definisano Programom utroška sredstava.

Rok za prijavu bio je 1. novembar

Kako piše, u opštinskoj Poljoprivrednoj službi navode da je Program utroška sredstava za podršku poljoprivredi i preduzetništvu usvojen u februaru 2019. godine, a da je rok za podnošenje zahtjava za podsticaje bio 1. novembar.

"Korisnici su uz zahtjev bili dužni priložiti potvrdu o upisu u Registar poljoprivrednih gazdinstava iz čelinačkog APIF-a i prateću dokumentaciju predviđenu Programom. Tokom novembra i decembra komisija je obišla teren kako bi utvrdila činjenično stanje po prijavama i sačinila zapisnik o ispunjenosti uslova za dobijanje podsticajnih sredstava, nakon čega je izrađen prijedlog liste za ostvarivanje podsticaja", potvrdili su u nadležnoj službi.

Ovo je samo jedna od mjera pomoći poljoprivrednicima

Program podrške bio je sačinjen tako da pruži priliku većem broju zainteresovanih poljoprivrednika, a upravo njihov odziv dao je signal Poljoprivrednoj službi da nadogradi programe podrške za 2020. godinu.

Osim ovog načina, objavila je opština, podrška čelinačkim poljoprivrednicima tokom cijele godine ogledala se i u sufinansiranju projekata finansiranih od strane međunarodnih organizacija i drugih donatora, kao i kroz nadoknadu šteta u poljoprivredi, za šta je iz opštinske kase izdvojeno oko 11.500 KM.


Tagovi

Opština Čelinac Isplata podsticaja Poljoprivreda Momčilo Zeljković


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Ima li ista lakše prodat od peršuna !? 😁