Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Regresirani dizel
  • 10.04.2020. 19:00

Povećan budžet za regresirano dizel gorivo i sada iznosi 6,1 milion KM

Za ove namjene će iz agrarnog budžeta biti utrošeno dodatnih 1.049.220 KM.

Foto: Julijana El Omari
  • 153
  • 32
  • 0

Agencija za agrarna plaćanja Republike Srpske danas je proširila listu korisnika regresiranog dizel goriva za još 2.647 korisnika, koji su ažurirali svoje podatke u Registru poljoprivrednih gazdinstava (RPG), a koji će ostvariti pravo na 1.748.700 litara goriva, stoji u saopštenju Vlade RS.

Za ove namjene će iz agrarnog budžeta biti utrošeno dodatnih 1.049.220 KM.

Podsjećamo, na prvom spisku korisnika regresiranog dizela nalazilo se 9.418 korisnika koji su ažurirali podatke u Registru poljoprivrednih gazdinstava, koji će iskoristiti ukupno 8.454.908 litar goriva.

Od ponedjeljka se kreće sa podjelom regresiranog dizel goriva

Spiskovi korisnika koji se odnose na prvi obračun, biće poslati svim lokalnim upravama u RS i dostupni na internet stranici Ministarstva poljoprivrede.  

Poljoprivrednici mogu preuzeti ukupno 100 litara regresiranog dizel - goriva po hektaru obradive poljoprivredne površine upisane kao način korištenja u RPG. Podsticaj za regresiranje goriva za izvođenje proljećnjih i jesenjih radova u poljoprivredi utvrđen je u iznosu od 0,60 KM/litru. 

Umjesto prvobitno planiranih 5,5 miliona KM, iz agrarnog budžeta biti će utrošeno 6,1 milion KM, što govori da je do sada pravo na regresirano gorivo ostvarilo 12.065 korisnika, kojima je odobreno 10.203.608 litara regresiranog goriva.

O sljedećim listama korisnika javnost će biti blagovremeno obavještena.


Tagovi

Poljoprivredno gazdinstvo RPG Regresirani dizel Regresirano gorivo Agrarni budžet Lokalne uprave Agencija za agrarna plaćanja Proljećni radovi Liste korisnika


Autor

Ivana Živanić

Više [+]

Ivana Živanić, dipl.ing- master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbjedne hrane.