Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Hercegovačko-neretvanska županija
  • 05.08.2017. 12:00

Potpore za motokultivatore i priključke

Udio potpore za nabavu novih motokultivatora i priključaka iznosi do 25 ukupne vrijednosti nabave, a najviše do 1.000,00 KM potpore.

Foto: Pixabay/Ikaika
  • 4.369
  • 254
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Hercegovačko-neretvanske županije donijelo je Naputak o načinu i uvjetima za ostvarenje potpora u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji i prehrambeno-prerađivačkoj proizvodnji za 2017. godinu („Narodne novine HNŽ“, broj: 4/17), koji se nalazi na web stranici: www.mpsv-hnz-k.ba

U Naputku je, pored propisane potpore za podizanje novih nasada - vinograda, masline i šljive, propisana i potpora za subvencioniranje nabave novih motokultivatora i priključaka.

Krajnji rok 1.9.2017.

Obavješćuju se poljoprivredni proizvođači da je krajnji rok dostave dokumentacije županijskom Ministarstvu za ostvarenje prava na novčanu potporu za nabavu novih motokultivatora i priključaka do 1.9.2017. godine.

Propisano je, između ostaloga, da dokaz o nabavi (porezna faktura i fiskalni račun) mora biti izdan u razdoblju od 1.1.2017. godine do 31. 8. 2017. godine.

Napominju kako proizvođač, pored općih uvjeta propisanih člankom 3. Naputka, treba ispuniti i uvjet da se bavi poljoprivrednom proizvodnjom i upisan je u Registar poljoprivrednih gospodarstva (RPG) i Registar klijenata (RK).

Potpora do 25% vrijednosti nabave

Udio potpore za nabavu novih motokultivatora i priključaka iznosi do 25 % ukupne vrijednosti nabave, a najviše do 1.000 KM potpore.

Naputkom su utvrđeni opći i posebni uvjeti za ostvarenje županijske novčane potpore u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji, postupak i rokovi za ostvarenje novčane potpore, kao i potrebita dokumentacija i obrasci.

Zainteresirani proizvođači detaljne uvjete mogu vidjeti u Naputku koji se nalazi na web stranici: www.mpsv-hnz-k.ba.

Foto: Pixabay/Ikaika


Tagovi

Motokultivator Priključak Novčana potpora Hercegovačko-neretvansa županija


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.