Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Svjetska banka
  • 30.08.2022. 14:00

Potpisan ugovor o zajmu 61,4 miliona eura za projekte u poljoprivredi

Uslovi otplate podrazumijevaju rok od 32 godine uključujući sedam godina grejs perioda uz otplatu glavnice kredita u jednakim polugodišnjim ratama

Foto: FMBiH
  • 270
  • 62
  • 0

Ministar finansija BiH Vjekoslav Bevanda potpisao je danas sa šefom Ureda Svjetske banke u BiH Christoferom Sheldonom ugovor o zajmu u ukupnoj vrijednosti 134,7 miliona eura od čega je dio sredstava namijenjen za konkuretntnost poljoprivrede u Bosni i Hercegovini.

Ugovor o zajmu odnosi se na financiranje projekata klimatske otpornosti i konkurentnosti u poljoprivrednom sektoru za šta je osigurano ukupno 61,4 miliona eura od čega će po 30.700.000 eura biti alocirano na Republiku Srpsku i Federaciju BiH.

Predviđeno je da FBiH i RS iz ovih sredstava osiguraju finansiranje u identičnim iznosima od po 1.576.000 eura za namjene jačanja kapaciteta poljoprivrednog informacijskog sistema u korist Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa (MVTEO) i agencija na nivou BiH koje se bave poljoprivrednim pitanjima.

Uslovi otplate podrazumijevaju rok od 32 godine uključujući sedam godina grejs perioda uz otplatu glavnice kredita u jednakim polugodišnjim ratama. Ugovor je potpisan korespodentno i dalji tok provedbe preuzet će nadležne entitetske institucije uz redovni monitoring Svjetske banke i asistenciju Ministarstva finansija BiH.


Tagovi

Kredit Zajam Poljoprivreda Svjetska banka Vjekoslav Bevanda Christofer Sheldon


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.