• Udruženje poljoprivrednika FBiH
  • 16.01.2019. 11:45

Poticaj za 3. kvartal i kontrole - teme sastanka Udruženja poljoprivrednika FBiH

Nepoštovanje rokova za isplatu poticaja za 3. kvartal prošle godine i probemi vezani za najavljene kontrole proizvođača te izrada Programa poticaja za 2019. godinu teme su sutrašnjeg sastanka.

Foto: WikimediaCommons/Sebastiaan ter Burg
  • 777
  • 106
  • 0

Udruženje poljoprivrednika Federacije BiH sutra (četvrtak, 17.januara) u prostorijama Udruženja (zgrada Općine Vogošća), s početkom u 11 sati organizira radni sastanak sa predstavnicima udruženja poljoprivrednika iz svih kantona.

Dvije su teme o kojima će se na ovom sastanku raspravljati:

  1. Nepoštovanje rokova za isplatu poticaja za 3. kvartal prošle godine i probemi vezani za najavljene kontrole proizvođača,
  2. Izrada Programa poticaja za 2019. godinu.

Podsjetimo, prije desetak dana Udruženje je također imalo sastanak, a tema je bio budžet Federacije BiH za 2019. godine te sjednica Parlamenta koja je održana 9. januara. Budžet je na sjednici usvojen, no i dalje je ostalo pitanje isplate trećeg kvartala za mlijeko, iz 2018. godine. 

Treći kvartal za mlijeko, budžet 2019. i rebalans su prioritet

Naime, pojedini se mljekari i dalje žale kako se poticaji ne isplaćuju svima jer se neke mljekare preskače. Razlog tome je kontrola zbog toga što se na tržištu u tom kvartalu pojavilo 5 miliona litara mlijeka više u odnosnu na isti kvartal u 2017. godini. 

Mljekari ističu kako se kasno počelo sa kontrolama koje predugo traju. "Ako ovim tempom bude išlo, neće završiti ni za dvije godine", izjavio je tada Nedžad Bićo, predsjednik Udruženja poljoprivrednika FBiH. 

O zaključcima sa sutrašnjeg sastanka izvjestit ćemo vas sutra. 


Tagovi

Udruženje poljoprivrednika FBiH Treći kvartal Poticaj za mlijeko Program poticaja Kontrole mljekara


Autorica

Maja Celing Celić

Maja Celing Celić

Maja je hobi vrtlarica s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojeni oglasi