Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Semberija
  • 12.04.2022. 16:30
  • Bijeljinska regija, Republika Srpska, Bijeljina

Pomoć za poljoprivrednike kojima je nevrijeme uništilo usjeve i plastenike

Komisija za procjenu štete je izašla na teren i utvrdila stanje, a prema riječima poljoprivrednika, štete se mjere desetinama i stotinama hiljada maraka

Foto: Grad Bijeljina
  • 75
  • 28
  • 0

Grad Bijeljina novčano će pomoći poljoprivrednike kojima je olujno nevrijeme nanijelo štetu na usjevima i plastenicima. U subotu je sjeverne dijelove Semberije zahvatilo nevrijeme u kojem su najviše stradala sela Crnjelovo, Velika Obarska i Batković, poznata po proizvodnji povrća.

Komisija za procjenu štete je izašla na teren i utvrdila stanje, a prema riječima poljoprivrednika, štete se mjere desetinama i stotinama hiljada maraka.

"Najviše su stradali plastenici i usjevi u njima. Prizor je bio, zaista, poražavajući. Toliki trud i rad nevrijeme je uništilo za samo nekoliko trenutaka. Našim vrijednim domaćinima obećali smo finansijsku pomoć, u skladu s mogućnostima, da bismo im bar jednim dijelom ublažili štetu", istakao je gradonačelnik Ljubiša Petrović.

Jak vjetar je čupao drveće i nosio crijepove s kuća, a najveću štetu su pretrpjeli plastenici. Malo koji je ostao čitav u selima zahvaćenim olujom, javila je BNTV. Snežana Blagojević u Velikoj Obarskoj ima 33 plastenika na dvije lokacije.

"Sve je unutra otkriveno, povaljano, sad pokrivamo. Najloni su otišli, cijevi pomotane, vidjet ćemo šta će biti s biljkama", kaže  Snežana, dodavši da jedan najlon košta 300 KM.

Konačne razmjere štete trebale bi biti poznate narednih dana. Poljoprivredni proizvođači štetu mogu prijaviti na gradskom Odjeljenju za poljoprivredu na brojeve telefona: 055/233-428 i 055/233-429.

 


Tagovi

Semberija Bijeljina Nevrijeme Šteta Snežana Blagojević Ljubiša Petrović


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.