Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Stari Grad
  • 02.05.2016. 15:10

Poljoprivrednicima dodijeljeno 15 plastenika

Općina pored podjele plastenika svake godine daje podsticaj i za druge poljoprivredne grane kao što su: stočarstvo, gljivarstvo, pčelarstvo i voćarstvo.

Foto: starigrad.ba
  • 83
  • 3
  • 0

Općina Stari Grad donirala je 15 plastenika domaćinstvima koja se bave poljoprivrednom proizvodnjom. Oni su pored plastenika dobili i kompletnu opremu koja je neophodna za proizvodnju te sadni materijal. U ovogodišnjem budžetu za nabavku 15 plastenika obezbijeđeno je 55.000 KM, dok je dok je za 19.040 komada sadnog materijala izdvojeno oko 14.000 KM.

"Općina od 2003. godine donira plastenike građanima u starogradskim naseljima i do sada je podijeljeno 135 plastenika, a sve u cilju razvoja i stimulisanja plasteničke proizvodnje", rekao je načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić.

Općina Stari Grad namjerava i u budućnosti pružati ovaj vid pomoći građanima, jer osim za svoje potrebe, ovi plastenici im mogu pomoći i da zarade i poprave kućni budžet. Pravo dobijanja ove vrste pomoći imali su isključivo stanovnici općine Stari Grad koji imaju zemlju na području općine. Općina pored podjele plastenika svake godine daje podsticaj i za druge poljoprivredne grane kao što su: stočarstvo, gljivarstvo, pčelarstvo i voćarstvo.

Foto: starigrad.ba


Tagovi

Općina Stari Grad Donacija Plastenici Ibrahim Hadžibajrić


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

#telad i umiljati pas