AgroKlub.ba

\

Financiranje

Dobrodošli na AgroKlub.ba!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gdje se nalazim? AgroKlub.ba » Financiranje » Podsticaji za uzgoj prepelica, riba, gljiva i konja

Podsticaji za uzgoj prepelica, riba, gljiva i konja

Općina Kakanj

Podsticaji za uzgoj prepelica, riba, gljiva i konja

Datum: 18.10.2016. 14:00

Kategorija:

Financiranje

Rok do kojeg poljoprivredni proizvođači s područja Općine Kakanj mogu podnijeti zahtjev za dobivanje podsticaja je 28. oktobra.

Općina Kakanj nastavlja s davanjem podsticaja kako bi unaprijedila poljoprivredu na svome području. Naime, obavještavaju poljoprivredne proizvođače sa područja općine da mogu podnijeti zahtjev za ostvarivanje općinskog novčanog podsticaja za specifične vrste poljoprivredne proizvodnje (ribarstvo, gljivarstvo, uzgoj konja, uzgoj prepelica i krznašica) u 2016.godini. Podsticaj za specifične vrste poljoprivredne prozvodnje iznosi 200 - 400 KM/korisniku (zavisno od obima proizvodnje).

Uslov za proizvođače koji se bave uzgojem konja jeste da imaju najmanje dva grla u uzgoju.

Potrebna dokumentacija za ostvarivanje podsticaja:

  • zahtjev za animalnu proizvodnju,
  • kopija potvrde o upisu u Registar poljoprivrednih gazdinstava i Registra klijenata od općinske službe prema mjestu prebivališta (fizička lica) ili prema sjedištu (pravna lica) izdata u 2016.godini,
  • lista korištenja u stočarstvu za 2016.godinu sa upisanim brojem i vrstom stoke, izdata iz Registra poljoprivrednih gazdinstava i Registra klijenata (samo za one koji se prijavljuju za oblasti ribarstva, uzgoja konja, uzgoja prepelica i krznašica),
  • kopija tekućeg/žiro računa.

Uz navedenu dokumentaciju potrebno je dostaviti i kratki opis proizvodnje za koju se aplicira (vrsta proizvodnje, obim proizvodnje, način proizvodnje i sl).

Rok za podnošenje zahtjeva je 28.10.2016. godine.

Zainteresirani mogu preuzeti obrazac zahtjeva na protokolu Općine Kakanj, te uz neophodnu dokumentaciju isti predati na mjestu preuzimanja.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Općini Kakanj, I sprat ili na broj telefona: 032/771-828 , svakim radnim danom od 07:00-15:30.

Foto: Bigstockphoto/Frolova Elena

Broj pregleda članka: 1495; Uspješnost članka: 93.75

Tagovi: Gljive, Konji, Prepelice, Ribe, Podsticaji, Općina Kakanj, Specifične vrste

Ključne riječi članka: podsticaji, za, uzgoj, prepelica, riba, gljiva, i, konja, proizvodnje, konja, registra, kakanj, prepelica, podsticaja, specifične vrste poljoprivredne


Željka Rački-Kristić

Svi tekstovi autora

Autorica Željka Rački-Kristić

Željka je diplomirani agronom sa dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede!