Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Podsticaji
  • 06.12.2016. 14:00

Podsticaji 60 miliona KM? Neprihvatljivo!

Predstavnici vodećih udruženja poljoprivrednih proizvođača iz RS te Zadružnog saveza zbog podsticaja traže hitan sastanak s premijerkom te ministrima finansija i poljoprivrede!

Foto: Facebook/Udruženje voćara Republike Srpske
  • 640
  • 31
  • 0

"Ne prihvatamo predloženi iznos subvencija za poljoprivredu od 60 miliona KM za 2017. godinu i tražimo da minimalni iznos podsticaja za razvoj poljopivrede i sela bude 6 % domaćih budžetskih prihoda kako je to i predviđeno Zakonom o obezbjeđenju i usmjeravanju sredstava za podsticanje razvoja poljoprivrede i sela!"

Zaključak je to okruglog stola održanog u Banja Luci koji je organizovala Asocijacija za ruralni razvoj, a na kojem su bili predstavnici svih vodećih poljoprivrednih udruženja iz RS, kao i predstavnici Zadružnog saveza RS.

Traže sastanak s predsjednicom Vlade

"Mi predstavnici svih vodećih udruženja poljoprivrednih proizvođača iz Republike Srpske, kao i predstavnici Zadružnog saveza RS sa pravom konstatujemo da predstavljamo interese svih poljoprivrednika i stanovnika ruralnih krajeva RS. U tom autoritetu zaključujemo da poljoprivreda RS u mnogim svojim sektorima stagnira ili propada. Svjesni činjenice da je došao presudni momenat za postavljanje poljoiprivrede na položaj koji joj pripada u društvu, izražavamo jedinstven stav i usvajamo zaključak u vezi agrarnog budžeta RS za 2017. godinu", zaključili su.

Tim povodom, traže da se što hitnije, a najkasnije u roku od sedam dana, organizuje sastanak njihovih predstavnika sa predstavnicima nadležnih institucija i to sa: predsjednicom Vlade RS Željkom Cvijanović, ministrom finansija RS Zoranom Tegeltijom i ministrom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS Stevom Mirjanićem.

Foto: Facebook/Udruženje voćara Republike Srpske


Tagovi

Podsticaji Udruženja Budžet


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.