Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Novčana podrška
  • 29.12.2021. 09:30
  • Trebinjska regija, Republika Srpska, Trebinje

Podrška stočarskoj proizvodnji: 34.600 KM za 22 korisnika iz Trebinja

Riječ je o redovnoj aktivnosti Agrarnog fonda uz podršku Grada Trebinja. Novac je namijenjen adaptaciji i proširenju pomoćnih objekata.

Foto: Milena Koprivica
  • 82
  • 21
  • 0

Poljoprivredni proizvođači iz Trebinja potpisali su ugovore sa direktorom Agrarnog fonda Veselinom Dutinom o dodjeli novčanih sredstava u okviru javnog poziva za podršku stočarskoj proizvodnji, u ukupnom iznosu od 34.600 KM. Riječ je o redovnoj aktivnosti Fonda uz podršku Grada Trebinja. 

Na ovaj su se Javni poziv javila 22 potencijalna korisnika, a svi su ispunili uslove za financiranje.

"Potrudili smo se da svi poljoprivrednici koji su aplicirali dobiju sredstva, da bi ih iskoristili da izgrade i adaptiraju pomoćne objekte i na taj način prošire proizvodnju", izjavio je Dutina nakon potpisivanja ugovora. 

Svi prijavljeni su ispunili uslove

Poljoprivrednik Blagoje Riđešić iz sela Tuli kaže da je svaka pomoć dobrodošla te je izrazio veliku zahvalnost na ovoj pomoći. Priča kako uzgaja deset krava i proizvodi sir, a smatra da bi podsticaji za stočarsku proizvodnju trebalo da budu veći.

Među poljoprivrednicima za koje su izdvojena sredstva je i Nikolina Bratić iz Aranđelova koja se sa suprugom bavi uzgojem stoke. "Suprug i ja smo nezaposleni, ali uzgajamo 20 krava, svinje i ovce, a ovaj će nam novac pomoći u radu", kaže Bratićeva. 

Dragan Paranos čija porodica uzgaja 20 ovaca, kaže kako će dobijeni novac uložiti u završetak objekta za stoku.

Podrška će se nastaviti i u narednoj godini

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić je rekao da će i u narednoj godini Grad i Agrarni fond nastaviti sa podrškom poljoprivrednim proizvođačima.

"Cilj je da u narednom periodu izdvojimo još veće iznose za podršku poljoprivredi jer je to itekako važno pogotovo u periodu korone. Ovakvih programa će biti još više i nadam se da će ovi ljudi imati dovoljno sredstava da ostvare prihode za svoju porodicu i društvo", zaključio je Ćurić.


Tagovi

Agrarni fond Trebinje Veselin Dutina Javni poziv Stočarska proizvodnja Financijska sredstva


Autorica

Milena Koprivica

Više [+]

Milena je diplomirani novinar sa višegodišnjim iskustvom u medijima.