Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Isplata podsticaja
  • 03.08.2020. 09:30

Počeli s isplatom 200.000 KM za podršku proljetnoj sjetvi

Pravo na novčanu podršku ostvarilo je ukupno 278 registriranih poljoprivrednih proizvođača, a u narednim danima biće isplaćena podrška za 20 poljoprivrednika u ukupnom iznosu od 14.618,00 KM

Foto: JumpStory
  • 449
  • 46
  • 0

Općina Sanski Most započela je isplatu novčanih poticaja za podršku proljetnoj sjetvi, u svrhu sanacije ekonomskih posljedica nastalih zbog pandemije virusa COVID-19, objavili su na službenoj stranici općine.

Pravo na novčanu podršku ostvarilo je ukupno 278 registriranih poljoprivrednih proizvođača, a u narednim danima biće isplaćena podrška za 20 poljoprivrednika u ukupnom iznosu od 14.618,00 KM. Listu registriranih poljoprivrednih proizvođača koji su ostvarili pravo na novčanu podršku možete pogledati ovdje.

Ostatak sredstava će se uplaćivati u kontinuitetu u grupama od po 20 proizvođača, a cjelokupan iznos će se utrošiti najkasnije do kraja augusta tekuće godine, saopćili su iz lokalne administracije.

Ukupan iznos podrške za proljetnu sjetvu iznosi 200.000 maraka, a projekat zajednički sufinansiraju općina Sanski Most, Vlada USK i Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva FBiH, objavili su.

Druga pomoć poljoprivrednim proizvođačima

Ovaj javni poziv za dodjelu općinskih podsticaja za proljetnu sjetvu, kroz sufinansiranje nabavke sjemena, mineralnog đubriva i zaštitnih sredstava raspisan je početkom juna, a pravo na podnošenje zahtjeva imali su svi registrovani poljoprivredni proizvođači sa područja ove općine.

Ovo će biti druga finansijska pomoć koju općina Sanski Most ove godine planira usmjeriti poljoprivrednoj proizvodnji. U prvom javnom pozivu koji je objavljen početkom aprila ova lokalna zajednica finansirala je sjetvu graha i krompira iznosom od 100.000 maraka, a na javni poziv tada se prijavilo 250 proizvođača.


Tagovi

Isplata Podsticaji Poljoprivreda Sanski Most COVID-19 Proljetna sjetva


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Kako vi zovete ovo !? Dosta se koriste u islamskoj tradiciji u mjesecu Ramazanu !