• Isplata podsticaja
  • 03.08.2020. 09:30

Počeli s isplatom 200.000 KM za podršku proljetnoj sjetvi

Pravo na novčanu podršku ostvarilo je ukupno 278 registriranih poljoprivrednih proizvođača, a u narednim danima biće isplaćena podrška za 20 poljoprivrednika u ukupnom iznosu od 14.618,00 KM

Foto: JumpStory
  • 372
  • 36
  • 0

Općina Sanski Most započela je isplatu novčanih poticaja za podršku proljetnoj sjetvi, u svrhu sanacije ekonomskih posljedica nastalih zbog pandemije virusa COVID-19, objavili su na službenoj stranici općine.

Pravo na novčanu podršku ostvarilo je ukupno 278 registriranih poljoprivrednih proizvođača, a u narednim danima biće isplaćena podrška za 20 poljoprivrednika u ukupnom iznosu od 14.618,00 KM. Listu registriranih poljoprivrednih proizvođača koji su ostvarili pravo na novčanu podršku možete pogledati ovdje.

Ostatak sredstava će se uplaćivati u kontinuitetu u grupama od po 20 proizvođača, a cjelokupan iznos će se utrošiti najkasnije do kraja augusta tekuće godine, saopćili su iz lokalne administracije.

Ukupan iznos podrške za proljetnu sjetvu iznosi 200.000 maraka, a projekat zajednički sufinansiraju općina Sanski Most, Vlada USK i Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva FBiH, objavili su.

Druga pomoć poljoprivrednim proizvođačima

Ovaj javni poziv za dodjelu općinskih podsticaja za proljetnu sjetvu, kroz sufinansiranje nabavke sjemena, mineralnog đubriva i zaštitnih sredstava raspisan je početkom juna, a pravo na podnošenje zahtjeva imali su svi registrovani poljoprivredni proizvođači sa područja ove općine.

Ovo će biti druga finansijska pomoć koju općina Sanski Most ove godine planira usmjeriti poljoprivrednoj proizvodnji. U prvom javnom pozivu koji je objavljen početkom aprila ova lokalna zajednica finansirala je sjetvu graha i krompira iznosom od 100.000 maraka, a na javni poziv tada se prijavilo 250 proizvođača.


Tagovi

Isplata Podsticaji Poljoprivreda Sanski Most COVID-19 Proljetna sjetva


Autorica

Karolina Rastija

Karolina je magistrica agroekonomike sa iskustvom u poljoprivredi, a svoje znanje i savjete dijeli i sa čitateljima Agrokluba!

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

[Kviz] Sveznalica ili neznalica? #ječam

Koliko znaš o ječmu? Odgovori na pitanja iz kviza i saznaj jesi sveznalica ili neznalica? Loading…

Pročitaj cijelu bilješku