Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • FMPVŠ
  • 29.05.2024. 16:00

Počela isplata poticaja za četvrti kvartal, do kraja sedmice još 1,2 miliona KM

FMPVŠ je prošle sedmice Ministarstvu finansija FBiH dostavilo naloge za isplatu sredstava krajnjim korisnicima u iznosu od 5,8 miliona KM, te su oni i isplaćeni.

Foto: FMPVŠ
  • 572
  • 80
  • 0

Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva saopćilo je kako trenutno obrađuje pristigle zahtjeve iz kantonalnih ministarstava za proizvodnje iz četvrtog kvartala prethodne godine. Istovremeno je dio sredstava isplaćen. 

Naime, prema riječima resornog ministra, Kemala Hrnjića, FMPVŠ je prošle sedmice Ministarstvu finansija FBiH dostavilo naloge za isplatu sredstava krajnjim korisnicima u iznosu od 5,8 miliona KM, te su oni i isplaćeni.

"Do kraja ove sedmice očekujemo da će dodatno biti uplaćeno 1,2 miliona KM što znači da bi poljoprivredni proizvođači na svojim računima trebali imati 7 miliona KM uplaćenih novčanih podrški za prijavljene proizvodnje iz IV kvartala", kazao je Hrnjić.

Službenici, kako je dalje navedeno, rade na unosu podataka u trezorsku aplikaciju s ciljem što brže isplate poticaja za proizvodnje iz posljednjeg kvartala prošle godine, u kojima dominira proizvodnja mlijeka.


Tagovi

Isplata poticaja Četvrti kvartal Kemal Hrnjić FMPVŠ Poticaji za mlijeko


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.