Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • EU4AGRI
  • 10.01.2024. 12:00

Otvorene aplikacije za sredstva EU za nabavku poljoprivredne mehanizacije

Prihvatljive investicije uključuju nabavku traktora, mašina i druge poljoprivredne mehanizacije za poljoprivrednike u Bosni i Hercegovini.

Foto: Martina Pavlović
  • 470
  • 94
  • 0

Prijave na javni poziv za mjeru podrške investicijama u primarnu poljoprivrednu proizvodnju otvorene su od danas, 10. januara. Riječ je o projektu vrijednom 2 miliona KM, dok sredstva podrške po jednoj prijavi mogu iznositi od 40.000 KM do maksimalno 150.000 KM (bez PDV-a).

Prihvatljive investicije uključuju nabavku traktora, mašina i druge poljoprivredne mehanizacije za poljoprivrednike u Bosni i Hercegovini.

Podnosioci prijava u okviru mjere podrške mogu biti obrti/samostalni preduzetnici , zadruge i preduzeća, koja su registrovana najkasnije do 31. decembra 2021. godine,  i od tog datuma se aktivno bave primarnom poljoprivrednom proizvodnjom i koji:

  • imaju godišnji prihod manji od 10 miliona KM u 2023. godini i manje od 15 miliona KM uključujući i povezana lica,
  • su upisani u registar poljoprivrednih gazdinstava/registar proizvođača sadnog materijala 
  • u vlasničkoj strukturi nemaju udio javnog kapitala ili glasačkih prava tog javnog kapitala.

Za svaki projekat podnosilac prijave mora osigurati vlastito sufinansiranje u iznosu od minimalno 35% ukupnog iznosa prihvatljivih troškova predložene investicije. Maksimalni iznos bespovratnih sredstava kroz mjeru podrške je 65% ukupnog iznosa prihvatljivih troškova predložene investicije za sve sektore.

Prateću dokumentaciju za prijavu, kao i ostale detalje u vezi ovog javnog poziva možete pronaći na stranici eu4agri. Krajnji rok za podnošenje prijava 20. februar 2024. godine, do 15:00 sati.


Tagovi

Javni poziv EU4agri Podnošenje prijava Apliciranje za sredstva Finansijska podrška Poljoprivrednici Nabavka mehanizacije


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Tradicionalnu europsku hranu ugrožavaju kukci, biljne alternative i meso iz laboratorija?

Mađarsko predsjedavanje Vijećem EU započelo je 1. srpnja i odmah se uhvatilo u koštac obrane europske kulinarske tradicije. Na inicijativu Budimpešte, danas će 27 minista...

Više [+]