• Poticaji u USK
  • 27.05.2019. 12:00

Osigurani poticaji za proljetnu sjetvu i proizvodnju mlijeka

Donošenjem prioriteno ove Odluke moguća je realizacija dvije vrste novčanih podrški u najkraćem roku, i to novčane podrške ostvarene na osnovu prava u ponovljenim postupcima prema ZUP-u i Sufinansiranje laboratorijskih pretraga kvalitete mlijeka i nabavke goriva za proljetnu sjetvu 2019.godine, odlučeno je na sjednici Vlade USK.

Foto: Depositphotos/Stockr
  • 408
  • 79
  • 0

Na posljednjoj sjednici Vlade Unsko-sanskog kantona, premijer Mustafa Ružnić i resorni ministri usvojili su Prijedlog Odluke o vrsti, osnovnim kriterijima i načinu ostvarivanja novčanih podrški u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji iz Budžeta USK u 2019. godini.

Ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Sulejman Kulenović ukazao je da Vlada Federacije Bosne i Hercegovine nije donijela Odluku i Program novčanih podrški u poljoprivredi i ruralnom razvoju za 2019. godinu te na kašnjenje isplate federalnih novčanih podrški za prethodnu godinu, te je ocijenjeno nužnim krenuti u realizaciju novčanih podrški za poljoprivredu s kantonalnog nivoa.

Načekat ćete se sa isplatama poticaja?

"Donošenjem prioriteno ove Odluke moguća je realizacija dvije vrste novčanih podrški u najkraćem roku, i to novčane podrške ostvarene na osnovu prava u ponovljenim postupcima prema ZUP-u i Sufinansiranje laboratorijskih pretraga kvalitete mlijeka i nabavke goriva za proljetnu sjetvu 2019.godine, što je prioritet zbog obavljanja proljetne sjetve koja je pri kraju. Za realizaciju ove Odluke potrebna su sredstva u iznosu od 2.087.803,33 KM", kazao je ministar Sulejman Kulenović.


Tagovi

Poticaji USK Sulejman Kulenović Proizvodnja mlijeka Nabavka goriva Proljetna sjetva


Autorica

Maja Celing Celić

Maja je hobi vrtlarica s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U kategoriji "da sam ja, onda bih..." I još 49 super vijesti na: https://bit.ly/2FYvxhq #sretanviken... Pročitaj cijelu bilješku »