• Poticaji u USK
  • 27.05.2019. 12:00

Osigurani poticaji za proljetnu sjetvu i proizvodnju mlijeka

Donošenjem prioriteno ove Odluke moguća je realizacija dvije vrste novčanih podrški u najkraćem roku, i to novčane podrške ostvarene na osnovu prava u ponovljenim postupcima prema ZUP-u i Sufinansiranje laboratorijskih pretraga kvalitete mlijeka i nabavke goriva za proljetnu sjetvu 2019.godine, odlučeno je na sjednici Vlade USK.

Foto: Depositphotos/Stockr
  • 403
  • 79
  • 0

Na posljednjoj sjednici Vlade Unsko-sanskog kantona, premijer Mustafa Ružnić i resorni ministri usvojili su Prijedlog Odluke o vrsti, osnovnim kriterijima i načinu ostvarivanja novčanih podrški u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji iz Budžeta USK u 2019. godini.

Ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Sulejman Kulenović ukazao je da Vlada Federacije Bosne i Hercegovine nije donijela Odluku i Program novčanih podrški u poljoprivredi i ruralnom razvoju za 2019. godinu te na kašnjenje isplate federalnih novčanih podrški za prethodnu godinu, te je ocijenjeno nužnim krenuti u realizaciju novčanih podrški za poljoprivredu s kantonalnog nivoa.

Načekat ćete se sa isplatama poticaja?

"Donošenjem prioriteno ove Odluke moguća je realizacija dvije vrste novčanih podrški u najkraćem roku, i to novčane podrške ostvarene na osnovu prava u ponovljenim postupcima prema ZUP-u i Sufinansiranje laboratorijskih pretraga kvalitete mlijeka i nabavke goriva za proljetnu sjetvu 2019.godine, što je prioritet zbog obavljanja proljetne sjetve koja je pri kraju. Za realizaciju ove Odluke potrebna su sredstva u iznosu od 2.087.803,33 KM", kazao je ministar Sulejman Kulenović.


Tagovi

Poticaji USK Sulejman Kulenović Proizvodnja mlijeka Nabavka goriva Proljetna sjetva


Autorica

Maja Celing Celić

Maja Celing Celić

Maja je hobi vrtlarica s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojeni oglasi