Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Potvrdio ministar
  • 30.09.2022. 13:00
  • Sarajevo kanton, Federacija Bosne i Hercegovine, Sarajevo

Odobreno 1,7 miliona KM za septembarske poticaje u KS

Najviše zahtjeva u ovom mjesecu podneseno je za držanje krava u sistemu otkupa mlijeka, za držanje ovaca i ulaganja u kapitalne investicije

Foto: Julijana Kuzmić (ilustracija)
  • 117
  • 71
  • 0

Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo odobrilo je 618 zahtjeva za poticaj u poljoprivredi za mjesec septembra, potvrdio je resorni ministar Adnan Delić. Ukupno su izdvojena sredstva od 1.715.652,83 KM.

"Najviše zahtjeva u ovom mjesecu podneseno je za držanje krava u sistemu otkupa mlijeka, za držanje ovaca i ulaganja u kapitalne investicije, odnosno kupovinu mehanizacije i priplodnih junica", istakao je Delić.

Naveo je i kako je zaključno sa mjesecom septembrom, u 2022. godini ukupno odobreno 1.759 zahtjeva u vrijednosti 5.276.503,15 KM.

"Da imamo rast poljoprivredne proizvodnje ukazuje uporedni podatak i za ovaj mjesec prema kojem je 228 više odobrenih zahtjeva u ovoj u odnosu  na prošlu godinu u istom mjesecu", dodao je, naglasivši kako su uz treći kvartal dobili od naših poljoprivrednika i saradnika i "odličnu ocjenu za kvalitet pruženih usluga u 2022. godini".


Tagovi

Poticaji Sarajevo Poljoprivrednici Ministarstvo privrede KS Adnan Delić


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Broj primarnih korjenčića je specifičan za vrstu strnih žita i zbog toga se može koristiti za determinaciju vrste. Pšenica različitog roka sjetve se razlikuje i na osnovu ovoga pokazatelja. Prema tome, ozima pšenica klija sa tri, a jara sa... Više [+]