Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mjere Vlade FBiH
  • 28.04.2020. 19:00

Odobreni poticaji za razvoj konkurentnosti seoskih sredina

Vlada FBiH na današnjoj sjednici odobrila sredstva za sufinansiranje projekta u cilju razvoja unaprijeđenja seoskih područja.

Foto: Depositphotos/budabar (ilustracija)
  • 307
  • 24
  • 0

Vlada Federacije BiH je na današnjoj hitnoj, telefonski održanoj sjednici, odobrila izdvajanje iz Budžeta FBiH za 2020. godinu u iznosu od 181.623 KM za sufinansiranje projekta Razvoj ruralne konkurentnosti za prvi i drugi kvartal tekuće godine, stoji u saopćenju Vlade FBiH.

Ovaj projekt finansiran je iz sredstava Međunarodnog fonda za razvoj poljoprivrede (IFAD) sa ukupno 14,5 miliona KM. Iz vlastitih kreditnih sredstava u iznosu od 12,47 miliona KM, grant sredstava IFAD-a, od 0,528 miliona KM, te budžeta FBiH za sufinansiranje u vrijednosti od 1,58 miliona KM.

Sredstva za sufinansiranje osigurana su u Budžetu FBiH za ovu godinu u visini od 363.246 KM, što je učešće Vlade FBiH u projektima koje finansira međunarodna zajednica.

IFAD pomaže razvoj seoskih područja

Odobreno je i izdvajanje iz Budžeta Federacije BiH za 2020. godinu, od 369.831 KM za sufinansiranje Projekta razvoja ruralnog poslovanja za I i II kvartal 2020. godine.

237.640 KM za sufinanciranje projekata razvoja ruralne konkurentnosti

Ovaj projekt vrijedan ukupno 24,2 miliona KM finansiran je iz kreditnih sredstava IFAD-a u vrijednosti od 11,4 miliona KM, grant sredstava IFAD-a, od 0,696 miliona KM, OPEC fonda/kredit u visini od 9,338 miliona KM i budžeta FBiH za sufinansiranje 2,78 miliona KM.

Sredstva za sufinansiranje ovog projekta osigurana su u Budžetu BiH za 2020. godinu u iznosu od 739.662 KM, što je, takođe, učešće Vlade u projektima koje finansira međunarodna zajednica.


Tagovi

Ruralna konkurentnost Razvoj konkurentnosti IFAD Grant sredstva Ruralno poslovanje Sufinansiranje projekta Međunarodna zajednica Vlada FBiH


Autor

Ivana Živanić

Više [+]

Ivana Živanić, dipl.ing- master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbjedne hrane.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

U nekim hladnijim krajevima BiH se još sije krompir...