Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • 8,5 MILIONA KM
  • 14.02.2022. 11:00

Objavljen Pravilnik o kapitalnim investicijama, uskoro i javni poziv

Na raspolaganju će biti oko 8,5 miliona maraka, a zavisno od broja zahtjeva, bit će izdvojena i sredstva iz Kompenzacionog fonda

Foto: Depositphotos/MyraLypa
  • 337
  • 63
  • 0

U Republici Srpskoj danas je objavljen, a time i stupio na snagu, Pravilnik uslovima i ostvarivanju novčanih podsticaja za kapitalne investicije u poljoprivrednoj proizvodnji u 2022.godini. Uskoro se očekuje i objavljivanje javnog poziva, najavili su iz Agencije za agrarna plaćanja, odakle su napomenuli da se prijave do tada ne trebaju slati. 

Poljoprivrednici će imati rok od 30 dana da podnesu zahtjev za povrat dijela uloženih sredstava u poljoprivrednu mehanizaciju, stočarsku i biljnu proizvodnju, izgradnju objekata, nabavku opreme, javlja RTRS.

Konkurisat će i povrtlari (Foto: Marinko Petković)

Na raspolaganju će biti oko 8,5 miliona maraka, a zavisno od broja zahtjeva, bit će izdvojena i sredstva iz Kompenzacionog fonda. Konkurisat će i povrtari koji proizvode i prerađuju povrće ali i organski proizvođači i prerađivači koji mogu dobiti maksimalan iznos do 5.000 maraka. 

I ove godine svi koji ispune uslove konkursa dobit će rješenja o rezervaciji sredstava. Komercijalna gazdinstva dobit će povrat 30 posto od uloženog, nekomercijalna 15, a s 40 i 20 posto bit će podstaknuta gazdinstva u područjima iznad 600 metara nadmorske visine.

Prijave na javni poziv, nakon što on bude objavljen, šalju se ispunjavanjem obrasca koji možete preuzeti na stranici Agencije za agrarna plaćanja, odnosno ovdje


Tagovi

Traktor Mehanizacija Poljoprivreda Poticaji Investicije


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.