Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Resorno ministarstvo
  • 14.02.2022. 14:00

Objavljen poziv distributerima za prodaju regresiranog goriva

Poziv je upućen, uzimajući u obzir činjenicu da je, zbog skorog početka proljetnih radova, neophodno započeti realizaciju podsticajne mjere regresiranja dizel goriva u najkraćem vremenskom roku, na prostoru cijele RS, naveli su iz ministarstva

Foto: Depositphotos/aleks_kend
  • 130
  • 8
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske uputilo je danas poziv distributerima nafte i naftnih derivata u ovom entitetu za učešće u prodaji regresiranog dizel goriva registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima za potrebe proljetnih i jesenjih radova u ovoj godini.

Poziv je upućen, uzimajući u obzir činjenicu da je, zbog skorog početka proljetnih radova, neophodno započeti realizaciju podsticajne mjere regresiranja dizel goriva u najkraćem vremenskom roku, na prostoru cijele RS, naveli su iz ministarstva.

Nakon izjašnjenja po pozivu, resorno ministarstvo će potpisati sporazum sa distributerima koji iskažu interes za učestvovanje u prodaji regresiranog dizela, a nakon toga sačiniti spisak ovlaštenih distributera i isti objaviti na svojoj zvaničnoj internet stranici.

Hoće li bh. poljoprivrednici dobiti plavi dizel - Usorac lobira, Aranaut garantuje pomoć

Distributerima je dostavljen tekst nacrta Sporazuma o poslovno-tehničkoj saradnji, a svi zainteresovani poziv mogu preuzeti i pogledati ovdje.

Poziv je otvoren do 3. marta, a potpisivanje sporazuma vršit će se u skladu sa epidemiološkim mjerama, o čemu će distributeri biti blagovremeno obaviješteni.


Tagovi

Nafta Regresirano gorivo Javni poziv Dizel gorivo Ministarstvo poljoprivrede Šumarstva i vodoprivrede


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.