Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Javni poziv
  • 09.07.2022. 13:30

Novi projekat EU - za poljoprivredu 3,1 milion KM bespovratnih sredstava

Sredstva podrške po jednoj prijavi mogu iznositi od 10.000 KM do 200.000 KM (bez PDV-a) i mogu se koristiti samo za financiranje prihvatljivih troškova

Foto: Depositphotos/279photo.gmail.com
  • 495
  • 73
  • 0

Projekat EU4BusinessRecovery, kojeg finansiraju Evropska unija i Savezna Republika Njemačka, objavio je javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava investicijama namjenjenih digitalnoj transformaciji preduzeća u sektoru poljoprivrede u Bosni i Hercegovini. Kroz ovaj javni poziv, vrijedan 3,1 milion KM, EU će podržati ulaganja u digitalizovane poslovne prakse i standarde usmjerene na jačanje internih kapaciteta preduzeća u sektoru poljoprivrede, s ciljem podrške oporavku ili ponovnom pokretanju poslovnih aktivnosti preduzeća. 

Ko se može prijaviti? 

Na javni poziv mogu se prijaviti mikro, mala i srednja preduzeća koja se aktivno bave uzgojem i preradom voća, uključujući sadni materijal, vinogradarstvo i masline, te uzgojem i preradom povrća, mlijeka, mesa, jaja, ribe, žitarica, gljiva, začinskog bilja, ljekobilja i meda.

Sredstva podrške po jednoj prijavi mogu iznositi od 10.000 KM do 200.000 KM (bez PDV-a) i mogu se koristiti samo za financiranje prihvatljivih troškova. Za svaki projekat, podnosilac prijave mora osigurati vlastito sufinansiranje u iznosu od minimalno 15 posto ukupnog iznosa prihvatljivih troškova predložene investicije dok će projekat finansirati maksimalnih 85 posto ukupnog iznosa kroz mjeru podrške.

Prihvatljive investicije i troškovi se odnose na nabavku opreme, mašina, alata, komunikacijskih uređaja, hardvera i softvera za kontrolu, praćenje, upravljanje i nadzor proizvodnih procesa, profesionalnih i konsultantskih usluga.

Koncepte projekta sa potrebnom dokumentacijom potrebno je dostaviti isključivo putem online platforme - javni poziv, do 08.08.2022. godine.

Kako se prijaviti?

Prije podnošenja prijave potrebno je da pročitajte dokument Smjernice za podnosioce prijava, koji možete preuzeti ispod ovog teksta, a u kojem se nalaze sve informacije o kriterijima javnog poziva, načinu popunjavanja i dostave prijave.

Pripremite prateću dokumentacija za prijavu na javni poziv:

Prilog 1: Obrazac koncept projekta
Prilog 2: UN globalni principi

Ukoliko predloženi koncepti projekata budu odabrani kroz prvi korak evaluacije, podnosilac prijave se obavezuje da će učestvovati u programu tehničke pomoći, gdje će zajedno sa timom eksperata u oblasti digitalizacije angažovanih od strane projekta, a na osnovu dostavljenih koncepata, unaprijediti dostavljene prijedloge te pripremiti sveobuhvatne projekte koji će doprinijeti postizanju ciljeva javnog poziva i očekivanih rezultata.

Učešće u programu tehničke pomoći ne podrazumijeva automatski i obavezu financiranja. Samo oni podnosioci prijave koji nakon dostavljanja punog projektnog prijedloga budu pozitivno ocijenjeni od strane komisije, mogu biti finansirani kroz ovaj javni poziv.

Dodatna pitanja u vezi ovog poziva se mogu dostaviti putem e-maila: eu4businessrecovery@undp.onmicrosoft.com u periodu od 14. jula do 4. avgusta ove godine. Na sve upite koji stignu prije i poslije navedenog roka neće se odgovarati. Prije postavljanja pitanja zainteresovani podnosioci prijava trebaju pažljivo pročitati navedene smjernice za podnosioce prijava i postojeća pitanja i odgovore vezane za ovaj javni poziv. Projekat neće odgovarati na već odgovorena pitanja.


Dokumenti


Tagovi

Poljoprivreda Digitalna transformacija Finansije Evropska unija EU4BusinessRecovery


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Kemal Hrnjić učestvovao je u radu Agro.Rocks – regionalne konferencije posvećene novim tehnologijama u agraru koja je danas održana u Osijeku u Hrvatskoj.  U izlaganju na panelu pos... Više [+]