Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Uskoro
  • 06.04.2023. 13:30

Novi javni poziv vrijedan 2 miliona KM za podršku investicijama u preradu

Maksimalan iznos tražene podrške neće moći biti veći od 70 posto prihoda ostvarenog u 2021. godini ili maksimalno 350.000 KM.

Foto: Depositphotos/areadeposit
  • 240
  • 30
  • 0

Javni poziv, vrijedan dva miliona maraka za podršku investicijama u preradu i marketing poljoprivredno-prehrambenih proizvoda bit će raspisan 20. aprila, najavili su iz EU4AGRI.

Na projekat koji finansira Evropska unija moći će se prijaviti obrti, preduzetnici, zadruge i preduzeća, mikro, mala i srednja preduzeća, te svi projekti koji se isključivo odnose na proizvodnju proizvoda za ljudsku prehranu, a u sklopu sektora: prerada voća, prerada gljiva, ljekobilja, začinskog bilja, vinarstva i prerada maslina, prerada povrća, prerada mlijeka, prerada mesa, prerada jaja, prerada i konzerviranje riba i prerada žitarica.

Podnosioci prijava će moći podnijeti samo jednu prijavu, te za projekte definisane ovim javnim pozivom isključivo samostalno. Sredstva podrške po jednoj prijavi će iznositi od 30.000 KM do 350.000 KM i moći će se koristiti samo za finansiranje prihvatljivih troškova (navedeni iznosi ne uključuju PDV).

Maksimalan iznos tražene podrške neće moći biti veći od 70 posto prihoda ostvarenog u 2021. godini ili maksimalno 350.000 KM. Sufinansiranje će morati biti novčano, te se učešće neke druge vrste neće uzimati u obzir.

Javni poziv će biti otvoren do 20. juna ove godine.


Tagovi

Projekat Sufinansiranje Novčana podrška EU4AGRI Javni poziv


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.