Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Javna rasprava
  • 03.06.2019. 14:30

Novčana podrška: Objavljen Nacrt pravilnika po modelu ruralnog razvoja

Pozivaju se sve zainteresirane strane da svoje primjedbe, prijedloge i sugestije na Nacrt pravilnika dostave najkasnije do 10.06.2019. godine.

Foto: Bigstockphoto/ R_tee
  • 146
  • 21
  • 0

Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva pripremilo je i stavilo na uvid Nacrt pravilnika o uvjetima i načinu ostvarenja novčanih podrški po modelu ruralnog razvoja. 

Ovim Pravilnikom propisuju se uslovi koje moraju ispuniti poljoprivredna gazdinstva te druga pravna i fizička lica koja mogu ostvariti pravo na podrške, i način ostvarivanja prava na novčanu podršku po modelu ruralnog razvoja.

Minimalna prihvatljiva vrijednost investicije po klijentu koja je predmet novčane podrške, sa uključenim PDV-om, je 3.000 KM za fizička lica, odnosno 5.000 KM za pravna lica i obrte. Maksimalna prihvatljiva vrijednost investicije koja je predmet novčane podrške po klijentu u tekućoj godini, bez PDV-a, je 240.000 KM za fizička lica, odnosno 400.000 KM za pravna lica i obrte.

Klijent može ostvariti pravo na novčanu podršku za više investicijskih projekata u toku jedne godine, pod uslovom da je u okviru jedne mjere kandidiran najviše jedan projekt - samo su neki od detalja Nacrta pravilnika kojega u cijelosti možete preuzeti u dokumentu ispod teksta i detaljno proučiti. 

Pozivaju se sve zainteresirane strane da svoje primjedbe, prijedloge i sugestije na Nacrt pravilnika dostave najkasnije do 10.06.2019. godine, elektronski na e-mail: pejo.janjic@fmpvs.gov.ba ili u pisanoj formi na adresu: Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, Ul. Hamdije Čemerlića br. 2, 71000 Sarajevo.  


Dokumenti


Tagovi

Javna rasprava Novčana podrška Nacrt pravilnika Model ruralnog razvoja Uslovi


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Kako vi zovete ovo !? Dosta se koriste u islamskoj tradiciji u mjesecu Ramazanu !