Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Projekti Svjetske banke
  • 21.03.2019. 14:00

Nastavit će se sa projektom navodnjavanja u FBiH?

Na sastanku sa direktorom Svjetske banke za BiH istaknuta je potreba da se u narednom projektu te banke na području poljoprivrede nastavi sa razvojem sistema navodnjavanja, što je od iznimne važnosti za povećanje produktivnosti, a time i konkurentnosti poljoprivrede.

Foto: Bigstockphoto/ChiccoDodiFC
  • 31
  • 14
  • 0

Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudin Dedić održao je sastanak sa direktorom Svjetske banke za BiH Emanuelom Salinasom, na kojem su razgovarali o tekućim projektima koje Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva realizuje u saradnji sa Svjetskom bankom, te o planovima i pravcima budućeg angažmana ove međunarodne organizacije u sektorima poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, stoji u saopštenju FMPVŠ. 

Posebice su razmatrane aktivnosti na Projektu razvoja sistema navodnjavanja, koji se provodi u 10 općina Federacije te efekti Projekta održivog upravljanja šumama i krajolicima. S obzirom da se oba projekta završavaju ove godine, potrebno je ubrzati određene aktivnosti kako bi se ispoštovali rokovi uz puno postignuće zacrtanih ciljeva.

Ministar Dedić je izrazio zadovoljstvo postignutim rezultatima oba projekta te istakao pozitivne učinke navodnjavanja na životne uslove poljoprivrednika i poljoprivrednu proizvodnju. Naglasio je također da je i Projektom održivog upravljanja šumama i krajolicima, koji uključuje izradu glavnog plana šumskih puteva, postignut napredak, što se vrlo pozitivno odrazilo na prakse održivog gospodarenja šumama u BiH.

Istaknuta je također potreba da se u narednom projektu Svjetske banke na području poljoprivrede nastavi sa razvojem sistema navodnjavanja, što je od iznimne važnosti za povećanje produktivnosti, a time i konkurentnosti poljoprivrede.

Izražena je obostrana spremnost da se poduzmu mjere kako bi se navedeni projekti blagovremeno i uspješno završili te nastavila saradnja na projektima u šumarstvu, kao i općenito na području unapređenja zaštite okoliša, upravljanja prirodnim resursima i klimatskim promjenama u BiH.  


Tagovi

Projekti Svjetske banke Šemsudin Dedić Emanuel Salinas Navodnjavanje Šumski puteve


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

#Zelena je boja rasta, prirode i novca. Također, smirujuća boja, koja odgovara našim osjetilima.

To je također i boja povezana sa zavišću, dobrom srećom, velikodušnoću i plodnošću. Tradicionalna je boja mira, harmonije i dobre energije.