Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Javni poziv
  • 18.07.2022. 13:30

Nabavka priplodnih junica: 200 ih stiže na domaće male farme

Minsitarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS će snositi troškove nabave u vrijednosti do 1.800 KM

Foto: Depositphotos/Mayerberg
  • 487
  • 24
  • 0

Raspisan je javni poziv za nabavku 200 priplodnih junica koje će biti dodijeljene malim farmerima u Hercegovini i na Romaniji. Minsitarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS će snositi troškove nabave u vrijednosti do 1.800 KM

"Preostali dio novca biće obezbijeđen iz tri izvora finansiranja. Mljekara "Pađeni", za čije kooperante se i nabavljaju junice, učestvovaće sa 30 odsto sredstava, lokalne zajedice sa područja sarajevsko-romanijske i hercegovačke regije obezbijediće deset odsto, dok će sa 20 odsto učestvovati farmeri", izjavio je za Glas Srspke, Dragan Vučković, menadžer projekta razvoja preduzetništva i poljoprivrede u ruralnim područjima koji finansira Međunarodni fond za poljoprivredni razvoj (IFAD), a u okviru kojeg će biti i najaljene junice. 

Javni poziv je otvoren do 1. avgusta, a nabavka će se provesti u dva navrata. U prvom će lotu isporučiti 140 komada steonih junica pasmine češki simental, a u drugom 60 komada rase austrijski simental.

Zainteresovani dobavljači ponude mogu poslati do 1. avgusta. U pozivu stoji kako se mogu udružiti sa drugima, kako bi unaprijedili mogućnosti za uspješno izvršenje nabavke, a procedura izbora biće obavljena korišćenjem metode nacionalnog konkurentskog nadmetanja. 

Dakle, ponuđači zainteresovani za dostavljanje ponude mogu otkupiti ponudbenu dokumentaciju nakon uplate 40 KM na račun 555-100-00564783-51 kod Nove banke, sa naznakom za korisnika "Jedinica za koordinaciju poljoprivrednih projekata".

Ponudbenu dokumentaciju potrebno je dostaviti na adresu Trg Republike Srpske 1, VIII sprat, kancelarija broj 18A, 78000 Banjaluka. Ističe se da zakasnjele ponude neće biti prihvaćene, kao ni ponude dostavljene elektronskim putem. 


Tagovi

Javni poziv Nabavka junica Priplodne junice Mljekara Pađeni Hercegovina Romanija


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.