Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Info sesija
  • 16.04.2022. 13:30
  • Unsko-sanski kanton, Federacija Bosne i Hercegovine, Bihać

Ministar Kulenović: Sredstva EU projekta značajna za ozbiljne poljoprivrednike

Na javni poziv se mogu prijaviti obrti, preduzetnici, zadruge i preduzeća, mikro, mala i srednja preduzeća, te svi projekti koji se odnose na proizvodnju proizvoda za ljudsku prehranu

Foto: Depositphotos/ Sodel_Vladyslav
  • 79
  • 31
  • 0

U Bihaću je organizirana info sesija o javnom pozivu za mjeru podrške investicijama u prerađivačke kapacitete i marketing poljoprivredno-prehrambenih proizvoda. Riječ je o pozivu objavljenom u okviru projekta EU4AGRI, koji finansira Evropska unija, a implementiraju UNDP i Češka razvojna agencija.

Ukupna vrijednost je 3,2 miliona KM namijenjenih za podršku investicijama u preradu i marketing poljoprivredno-prehrambenih proizvoda.

"Zahtjevi su malo kompleksiniji, treba mnogo dokumentacije, ali mislim da se može ispoštovati, jer se radi o vrlo značajnim sredstvima, od 30.000 do 350.000 maraka po subjektu. Mislim da onaj ko se ozbiljno bavi poljoprivredom i preradom, da mu je ovo jedan od interesantnijih projekata", kazao je Sulejman Kulenović, ministar poljoprivrede USK.

Ko se može prijaviti?

Na javni poziv se mogu prijaviti obrti, preduzetnici, zadruge i preduzeća, mikro, mala i srednja preduzeća, te svi projekti koji se odnose na proizvodnju proizvoda za ljudsku prehranu a u sklopu sektora: prerade voća, prerade gljiva, ljekobilja, začinskog bilja, vinarstva i prerade maslina, prerade povrća, prerade mlijeka, prerade meda, prerade mesa, prerade jaja, prerade i konzerviranje riba i prerade žitarica.

Prijavite se na novi javni poziv – 3,2 miliona KM za podršku investicijama

Sredstva podrške po jednoj prijavi mogu iznositi od 30.000 KM do 350.000 KM za financiranje prihvatljivih troškova, pojašnjeno je na prezentaciji. 

Sesije u 21 gradu

Najavljeno je održavanje informativnih sesija u 21 gradu širom Bosne i Hercegovine. Osim Bihaća, sesije su već održane u Cazinu, Goraždu, Prijedoru, Gradišci, Banjoj Luci, Travniku i Zenici, a najavljene su i za Sarajevo, Pale, Doboj, Orašje, Brčko, Bijeljinu, Tuzlu, Livno, Široki Brijeg, Mostar, Trebinje, Srebrenicu i Foču.

Prijave za sredstva iz javnog poziva se mogu podnositi od 5. maja do 7. juna ove godine isključivo putem online platforme.


Tagovi

EU4AGRI Bihać Sulejman Kulenović Info sesija Poljoprivreda


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

U nekim hladnijim krajevima BiH se još sije krompir...