• Isplata poticaja
  • 09.06.2019. 16:00

Legle su prve pare od poticaja - protest poljoprivrednika otkazan

Počela je isplata proizvodnji iz 2018 koja je predmet kontrole. Isplaćen je onaj dio koji je iskontrolisan, ostalo što nije plaćeno, moze se očekivati "uskoro", kažu u Udruženju poljoprivrednika FBiH.

Foto: Depositphotos/NigelSpiers
  • 608
  • 102
  • 0

Još je u petak, 7. juna Udruženje poljoprivrednika FBiH izjavilo kako je taj dan počela isplata proizvodnji iz 2018 koja je predmet kontrole. "Isplaćen je onaj dio koji je iskontrolisan, ostalo što nije plaćeno, moze se očekivati "uskoro". Od naredne sedmice se očekuje i isplata četvrtog kvartala za mlijeko, naravno za Kantone koji su dostavili obračune", napisali su tada na svojoj Facebook stranici. 

Objavljen Program poticaja za poljoprivredu za 2018. godinu

Bilo je to tri dana pred najavljene masovne proteste koje su poljoprivrednici najavili za 10. juna u Sarajevu, od kojih su isplata koje su krenule - odustali. 

"U petak su počele prve isplate poticaja iz trećeg kvartala prošle godine. Legle su prve pare, tako da do daljnjeg od protesta nema ništa. Iduće sedmice bi trebale početi i isplate za četvrti kvartal", rekao je za Dnevni Avaz Nedžad Bićo, predsjednik Udruženja poljoprivrednika FBiH i dodao da je žalosno što poljoprivrednici moraju tjerati vlast da radi svoj posao.

Samo iz prošle godine poljoprivrednicima se duguje više od sedam miliona maraka.


Tagovi

Isplata poticaja Udruženje poljoprivrednika FBiH Nedžad Bićo Četvrti kvartal Kontrola


Autorica

Maja Celing Celić

Maja Celing Celić

Maja je hobi vrtlarica s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojeni oglasi