Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Podrška poljoprivredi
  • 02.09.2022. 16:30
  • Zeničko-dobojski kanton, Federacija Bosne i Hercegovine, Zenica

Kako je raspoređen milion maraka poticaja u ZDK?

Vlada ZDK je ispunila obećanje dato poljoprivrednim proizvođačima da će učiniti sve da zaštiti i sačuva poljoprivrednu proizvodnju, rekao je ministar Hadžić

Foto: Depositphotos/vodolej
  • 130
  • 21
  • 0

Vlada Zeničko-dobojskog usvojila više odluka i zaključaka koji se odnose na realizaciju Programa utroška sredstava budžeta za poticaje u poljoprivredi za 2022.godinu u iznosu od 1.077.395,68 KM. 

Za poljoprivrednu proizvodnju u plastenicima i staklenicima na području ovog kantona, izdvojeno je 692.351,00 KM na ime podrške za za 160 poljoprivredna proizvođača koji imaju registrirani obrt, a koji su ispunili uslove iz javnog poziva.

"Na taj način Vlada je ispunila obećanje dato poljoprivrednim proizvođačima da će učiniti sve da zaštiti i sačuva poljoprivrednu proizvodnju u plastenicima i staklenicima na području Kantona i da će sredstva opredijeljena za proizvodnju u zaštićenom prostoru doprinijeti stabilizaciji poljoprivredne proizvodnje", rekao je resorni ministar Mirsad Hadžić.

Za tov brojlera u iznosu od 367.844 KM

Odobrena su i sredstava za proizvodne farme za tov brojlera u iznosu od 367.844,68 KM za ukupno 43 proizvodne farme koje su lideri u proizvodnji pilećeg mesa u BiH.

Na ime podrške za organizaciju sajma za promociju, razvoj i unapređenje domaće poljoprivredne proizvodnje izdvojeno je 10.000,00 KM, a odobrena su i sredstava za finansiranje produkcije informativno-edukativnog materijala radi promocije domaće poljoprivredne proizvodnje kroz poticaje za 2022. godinu u iznosu od 7.200,00 KM.

Za poticaje u poljoprivredi ZDK - rekordnih 4,65 miliona KM

Iz oblasti vodoprivrede usvojena je Odluka o dodjeli sredstava od koncesionih naknada po Javnom pozivu za kandidiranje projekata iz Programa utroška sredstava od koncesija za 2022. godinu u ukupnom iznosu od 650.000,00 KM


Tagovi

Poticaji Poljoprivreda Zenica Plastenici Tov brojlera Mirsad Hadžić Farme


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Kako vi zovete ovo !? Dosta se koriste u islamskoj tradiciji u mjesecu Ramazanu !