Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poticaji
  • 31.05.2016. 18:00

Kako do poticaja Zeničko-Dobojskog kantona?

Ove godine farmeri na području Zeničko-Dobojskog kantona će imati priliku da ostvare poticaje po raznim osnovama i vrstama proizvodnje.

Foto: juras/Bigstockphoto
  • 616
  • 54
  • 0

Farmeri danas nažalost ne mogu voditi proizvodnju niti ostvarivati zaradu samo od svog truda, rada i prodaje proizvoda. Rijetki su oni koji to uspijevaju bez podrške raznih fondova, poljoprivrednih poticaja i bezpovratnih sredstava kapitalnih ulaganja.

Kako do poticaja?

Svaka pomoć farmerima je dobro došla, ali ona koja im na računima osigura nova sredstva je svakako najdraža i najpotrebnija za proizvodnju. Ove godine farmeri na području Zeničko-dobojskog kantona će imati priliku da ostvare poticaje po raznim osnovama i vrstama proizvodnje jer je Vlada ovog kantona objavila Uputstvo o poticanju poljoprivredne proizvodnje za tekuću godinu i već danas se mogu javiti na poziv sa potrebnom dokumentacijom.

Podrška se odnosi na čak 27 oblasti među kojima su podrška za uzgoj brojlera, za držanje koka nosilja, farme muznih grla, za registriranu ovčarsku i kozju proizvodnju, svinjogojsku proizvodnju, za sufinansiranje provedbe dijagnostičkih ispitivanja muznih krava, za nabavku mehanizacije, za proizvodnju kornišona, jagodičastog voća i drugo.

Detalje pročitajte u dokumentu ispod teksta.

Foto: juras/Bigstockphoto


Dokumenti


Tagovi

Poticaj Zeničko-dobojski kanton Uputstvo


Autor

Adi Pašalić

Više [+]

Magistar Poljoprivredno-prehrambenog fakulteta u Sarajevu sa specijalizacijom na odsjeku Tehnologija uzgoja životinja. Autor je dva samostalna razvojna projekta i jednog istraživačkog rada iz područja mljekarstva. Najviše ga zanimaju teme iz područja uzgojno selekcijskog rada i farmerskog poslovanja.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Čestitamo vam Međunarodni dan mrkve!
Skoro da smo zaboravili na kraljicu mrkvicu, najvažniji sastojak svakog poštenog čušpajza.
Foto: Depositphotos/nblxer