Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Subvencije
  • 09.11.2021. 14:30
  • Unsko-sanski kanton, Federacija Bosne i Hercegovine, Cazin

Javni poziv: 50.000 KM za nabavku poljoprivrednih mašina i priključaka

Subvencionirat će se po korisniku do 40 posto od ukupne vrijednosti biznis plana, a maksimalno do pet hiljada KM.

Foto: Sandra Špoljar (ilustracija)
  • 1.163
  • 128
  • 0

Grad Cazin raspisuje Javni poziv u cilju podnošenja zahtjeva za ostvarivanje prava na subvencioniranje razvojnih biznis planova, čija je namjena poticanje razvoja poljoprivredne proizvodnje i ruralnog razvoja, stoji na zvaničnoj stranici grada. 

Subvencije razvojnih biznis planova mogu se koristiti u slijedeće svrhe:

  • kupovina nove opreme, deklarisanih drvenih sadnica, presadnica voća, povrća i micelija gljiva;
  • nabavka poljoprivrednih mašina i priključnih uređaja za iste;
  • kao i rashladnih komora, sušara, ambalaže i mašina za prvi stepen dorade ali i ambalaže i pakirnica;
  • zatim sistema za navodnjavanje, odvodnjavanje i protivgradne zaštite;
  • troškovi opremanja i rekonstrukcije prostora koji će biti korišten u svrhu primarne poljoprivredne proizvodnje i prvog stepena dorade agro proizvoda i 
  • troškovi pokretanja nove poljoprivredne proizvodnje.

Ukupan iznos sredstava predviđen za ove namjene je 50 hiljada KM. Subvencionirat će se po korisniku do 40 posto od ukupne vrijednosti biznis plana, a maksimalno do pet hiljada KM.

Kompletnu dokumentaciju možete pronaći u prilogu ispod teksta.

Pravo da konkurišu imaju svi oni koji su upisani u RPG i RK, a čiji se biznis planovi odnose za poljoprivredu, posebno djelatnosti koje dodaju novu vrijednost primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji, a takođe i postižu visok nivo finalizacije proizvoda za tržište i ruralni razvoj, sa područja ovog grada.

Ovim pozivom nisu obuhvaćene trgovačke djelatnosti, proizvodnja duhana i duhanskih proizvoda, kao ni alkohola niti alkoholnih proizvoda, te promet roba i usluga koji nisu u skladu sa zakonima i propisima Bosne i Hercegovine.

Isto tako, ukoliko je podnosilac prijave bio korisnik nekog drugog programa i ostvario novčanu podršku u proteklom periodu za istu namjenu, nema pravo učešća.

Koje kriterije treba ispuniti?

Svi zainteresovani moraju da ispunjavaju opće i posebne uslove. To konkretno znači, da podnosilac prijave treba da je državljanin BiH i da ima prebivalište na području Grada Cazina, zatim da je upisan u RPG/RK i da će učestvovati vlastitim sredstvima do 60 posto od ukupne vrijednosti investicije. Kao dokaz potrebno je da priloži ovjerenu izjavu. Pored navedenog, obavezno je da nema dospjelih a neizmirenih poreznih obaveza za prethodnu godinu prema Kantonalnoj poreznoj upravi (takođe dostaviti kao dokaz uvjerenje).

Od posebnih uslova uzima se u obzir socijalni aspekt, broj članova zajedničkog domaćinstva, kao i nezaposlenih punoljetnih članova. Prednost će imati samohrani roditelji kao i osobe do 40 godina starosti, ali i lica sa invaliditetom ili posebnim potrebama (dokaz - original ili ovjerena kopija).

Komisija će izvršiti pregled prispjelih prijava, evidentiranje kandidata koji ispunjavaju uslove iz Javnog poziva i formirati liste krajnjih korisnika na osnovu utvrđenih kriterija za bodovanje, te istu dostaviti Službi za poljoprivredu.

Rang lista odabranih kandidata će biti objavljena na oglasnoj ploči Grada i službenoj web stranici.

Do kada se može prijaviti?

Obrasci zahtjeva zajedno sa dokumentacijom predaju se u zatvorenoj koverti na protokol Grada Cazina sa naznakom "Za javni poziv za podnošenje zahtjeva za ostvarivanje prava na subvencioniranje razvojnih biznis planova za poticanje razvoja poljoprivredne proizvodnje i ruralnog razvoja", a rok za podnošenje zahtjeva je dvije sedmice, od dana objavljivanja poziva na zvaničnoj internetskoj stranici Grada Cazina.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti u gradskoj Službi za poljoprivredu, svakim radnim danom od 9 do 13 sati na kontakt telefon: 037/515-351 ili 037/515-314

Nepotpuna, neuredna, netačna i neblagovremena dokumentacija neće se uzimati u razmatranje.


Dokumenti


Tagovi

Javni poziv Subvencioniranje Biznis planovi Nabavka mašina Priključni uređaji Poljoprivredna proizvodnja Nezaposleni


Autor

Ivana Živanić

Više [+]

Ivana Živanić, dipl.ing- master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbjedne hrane.