Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Općina Ključ
  • 09.06.2016. 18:00

Javite se i sadite borovnice, maline i kupine

Općina Ključ raspisala je javni poziv za odabir korisnika za podizanje zasada malina, borovnica, ili kupina. Poziv je otvoren do 17. juna.

Foto: cocoparisienne/Pixabay
  • 516
  • 23
  • 0

Općina Ključ raspisala je javni poziv za odabir korisnika za podizanje 0,1 ha (1 dunum) do 0,3 ha (3 dunuma) zasada malina, ili borovnica, ili kupina po korisniku na području općine za jesenju sadnju 2016.godine.

Poticanje sadnje jagodičastog voća

Poziv je otvoren do 17. juna, a budžetom općine Ključ za 2016. godinu, predviđen je poticaj za projekte u poljoprivredi - jagodičasto voće. Kako navode na stranici, Općina će pomoći zainteresovane korisnike/ce u zasnivanju zasada malina (1000 sadnica/1dunum), ili borovnica (200 sadnica/1dunum), ili kupina (200 sadnica/1dunum).

Pravo učešća imaju sva fizička lica koja ispunjavaju opće i dodatne kriterije i koji obezbijede finansijsko učešće u troškovima zasnivanja zasada malina, ili borovnica, ili kupina koji se odnose na: stubove za naslone i žicu za špalire, sistem za navodnjavanje kap po kap, analizu tla, mineralna đubriva i sredstva za zaštitu za prvu godinu.

Svi oni koji su do sada dobijali sadnice maline, borovnice i kupine po bilo kom osnovu nemaju pravo učešća na ovom Javnom pozivu.

Dokumente Javnog poziva pronađite ispod teksta.

Foto: cocoparisienne/Pixabay


Dokumenti


Tagovi

Općina Ključ Javni poziv Nasadi Voće Maline Kupine Borovnice


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

"Voda za mir", tema je ovogodišnjeg Svjetskog dana voda koji se obilježava 22. ožujka. Čak 2,2 milijarde ljudi živi bez pristupa zdravstveno ispravnoj vodi, a temeljni fokus obilježavanja ovoga dana je postizanje jednog od ciljeva održivog... Više [+]