Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Opština Vlasenica
  • 22.06.2017. 12:00

Isporučeno 15 sistema za navodnjavanje malinjaka

Cilj projekta "Unapređenje proizvodnje maline na području opštine Vlasenica" je i povećanje broja žena u proizvodnji maline.

Foto: Opština Vlasenica
  • 758
  • 41
  • 0

Isporučena je oprema za proizvodnju malna, u okviru projekta "Unapređenje proizvodnje maline na području opštine Vlasenica", kojega implementira Udruženje žena Podrinja.

Postavljeno je 15 kompletnih sistema za navodnjavanje - razvodna crijeva, bačve zapremine 1000 l, crijeva za navodnjavanje "kap po kap" i filteri, odnosno sve ono što je potrebno za zalivanje maline, kako bi bio bolji prinos.

Osnovni ciljevi ovog projekta su unapređenje proizvodnje maline uz promociju održive proizvodnje, kao i povećanje broja žena u proizvodnji maline kroz izgradnju kapaciteta u sektoru malinarstva. Ostatak opreme - mreže za protivgradnu zaštitu, prskalice sa motorom (atomizeri) za tretman malina, motokopačice, bit će isporučeni korisnicima ovih dana.

Ovaj projekat zajednički finansiraju Američka agencija za međunarodni razvoj USAID, Vlada Kraljevine Švedske (Projekat za razvoj tržišne poljoprivrede FARMA II) i Opštinska uprava opštine Vlasenica. Dobavljač opreme je firma "Bios" Visoko.

Također, u okviru projekta održano je i predavanje o pravilnoj upotrebi pesticidа, herbicida i fungicida u procesu proizvodnje maline.

Foto: Opština Vlasenica


Tagovi

Udruženje žena Podrinja Navodnjavanje Maline USAID FARMA II Opština Vlasenica


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.