Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Neizmireni poticaji
  • 19.03.2018. 12:00

Isplatit će neizmirene poticaje u iznosu 11,5 miliona KM

Realizacijom današnje Odluke bit će izmirene sve obaveze poljoprivrednim proizvođačima za proizvodnje za period od 2014. do 2017. godine.

Foto: Bigstockphoto/simazoran
  • 3.685
  • 384
  • 0

Vlada Federacije BiH je na današnjoj hitnoj sjednici, održanoj u Mostaru, donijela Odluku o usvajanju Programa utroška s kriterijima raspodjele sredstava "Subvencije privatnim preduzećima i preduzetnicima - Izmirenje obaveza iz ranijeg perioda" utvrđenih Budžetom FBiH za 2018. godinu Federalnom ministarstvu poljoprivrede vodoprivrede i šumarstva u iznosu od 11.500.000 KM, stoji u priopćenju Vlade FBiH.

Federalno ministarstvo poljoprivrede će programom raspoređena sredstva doznačiti korisnicima koji su ih dužni koristiti u skladu sa Zakonom o izvršavanju Budžeta FBiH za 2018. godinu, Zakonom o novčanim podrškama u poljoprivredi i ruralnom razvoju i Zakonom o poljoprivredi.

Kontrola korisnika

U priopćenju je naglašeno kako su poljoprivredni kantonalni inspektori i ovlašteni službenici kantonalnih ministarstava nadležni za kontrolu potencijalnih korisnika u fazi proizvodnje na terenu, kao i u toku prikupljanja i obrade dokumentacije o proizvodnji, a prije dostavljanja aplikacije Federalnom ministarstvu, s ciljem osiguranja namjenskog utroška sredstava.

Dodatna kontrola i nadzor, u fazi proizvodnje na terenu, kao i kontrola nad realizacijom svih mjera utvrđenih Programom, uključujući i kontrolu dokumentacije koju dostavlja korisnik, u nadležnosti je Federalne poljoprivredne inspekcije i ovlaštenih službenika Federalnog ministarstva.

Napokon izmirene obaveze za period 2014.-2017.

Realizacijom današnje Odluke bit će izmirene sve obaveze poljoprivrednim proizvođačima za proizvodnje za period od 2014. do 2017. godine, osim onih za koje se vrše dodatne kontrole i gdje su u toku žalbeni i sudski postupci

Zahtjevi klijenata pristigli nakon 1.10.2017.godine bit će realizovani u skladu s Programom novčanih podrški u poljoprivredi i ruralnom razvoju za 2018. godinu.
 


Tagovi

Isplata poticaja Neizmireni poticaji Vlada FBiH


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

U nekim hladnijim krajevima BiH se još sije krompir...