Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Isplata poticaja
  • 29.10.2019. 08:00

Isplatili poticaj za stočarstvo, peradarstvo i pčelarstvo

Iz proračuna Županije Zapadnohercegovačke isplaćeni su poticaji za držanje pčelinjih društava u iznosu od 101.155 KM, za uzgoj muznih krava 99.000, za peradarstvo 62.595 KM, dok je za potporu proizvodnje svježeg ovčjeg i kozjeg mlijeka izdvojeno oko 39.347,70 maraka.

Foto: Depositphotos/haraldmuc
  • 540
  • 36
  • 0

Vlada Županije Zapadnohercegovačke (ŽZH) nastavlja praksu isplate poticaja za poljoprivrednu proizvodnju u godini za koju su namijenjeni.

Prema podacima Ministarstva financija ŽZH, iz županijskog proračuna isplaćeni su poticaji za držanje pčelinjih društava u iznosu od 101.155 KM, za uzgoj muznih krava 99.000, za peradarstvo 62.595 KM, dok je za potporu proizvodnje svježeg ovčjeg i kozjeg mlijeka izdvojeno oko 39.347,70 maraka, navodi hercegovina.info.

U idućih mjesec i pol dana trebali bi biti isplaćeni i poticaji za biljnu proizvodnju, za plasteničku proizvodnju, te za udruge poljodjelstva i stočarstva.

Naime, zahtjevi koji se odnose na navedeno su još uvijek na obradi u Ministarstvu gospodarstva ŽZH. Isplaćena su i sredstva za sufinanciranje prevencije zaraznih bolesti kod domaćih životinja u 2019. i to u visini od 15.000 KM. 

Ministar financija ŽZH Toni Kraljević je naglasio kako je isplata poticaja u istoj godini za koju su namijenjena, već treću godinu za redom, omogućena zahvaljujući stabilizaciji proračuna ŽZH-a. Najavio je kako će Vlada ŽZH i ubuduće nastojati nastaviti ovu praksu.


Tagovi

Isplata poticaja Županija Zapadnohercegovačka Pčelinja društva Muzne krave Uzgoj peradi Toni Kraljević


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

U mirovini su, ali ne miruju..😊 Ana i Slavko su obnovili stari mlin, napravili mini muzej, kućice za najam i zasadili nasade žitarica, voća i povrća od kojih prave različite proizvode. Sve su to zaokružili u jednu lijepu priču koja privlač... Više [+]