Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poticaji u USK
  • 18.01.2019. 11:00

Isplatili 685.000 KM poticaja poljoprivrednim proizvođačima

U Vladi USK su najavili kako će poljoprivredni proizvođači učestvovati u izradi nove strategije razvoja poljoprivrede u ovom kantonu.

Foto: Pixabay/SneakyElbow
  • 445
  • 68
  • 0

Prvi ovogodišnji sastanak predstavnika Vlade Unsko-sanskog kantona (USK) i poljoprivrednih proizvođača održan je jučer, 17. januara, kada je potvrđena isplata od 685.000 KM poticajnih sredstava, ali i ideja da će proizvođači učestvovati u izradi nove strategije razvoja poljoprivrede u ovom kantonu.

"Izuzetno smo zadovoljni, jer ćemo napokon i mi učestvovati u samoj izradi planske strategije razvoja, podrške i ulaganja u razvoj poljoprivrede. Uplaćena su nam i poticajna sredstva za malinu, te okvirno dogovoreni rokovi za naredne uplate" rekao je predsjednik Saveza proizvođača jagodičastog voća i povrća USK Emir Mahmutović

Novi pristup i odnos prema poljoprivrednicima

Ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva USK Sulejman Kulenović istakao je kako je isplatom poticajnih sredstava i samim sastankom najavljen novi pristup i odnos prema poljoprivrednicima, navodi Fokus.ba

"Već smo prebacili 685.000 KM i time najavili da ćemo se u budućnosti maksimalno truditi da se držimo dogovorenih rokova. Pokušat ćemo i dalje ići s redovnim isplatama, kako bi našim poljoprivrednicima isplatili sve što im treba prije samih poljoprivrednih radova", dodao je Kulenović.

U planu je petogodišnja strategija

U izradi novog strateškog plana učestvovat će i profesorica na Biotehničkom fakultetu Univerziteta u Bihaću i skupštinska zastupnica Vildana Alibabić.

"Uvodimo novu praksu u planiranje naše poljoprivrede, samim tim što ozbiljno razgovaramo s poljoprivrednicima o njihovim potrebama. Ove ćemo godine zajednički tražiti rješenja da premostimo određene probleme i dugove, a kasnije izraditi petogodišnju strategiju, po kojoj ćemo raditi već od 2020. godine", rekla je Alibabić.

Kantonalni premijer Mustafa Ružnić napomenuo je kako je ovo samo prvi u nizu ovogodišnjih sastanaka, na kojima će se insistirati na partnerskom odnosu i zajedničkom djelovanju.


Tagovi

Poticaji u USK Isplata Poljoprivredna strategija Emir Mahmutović Vildana Alibabić Sulejman Kulenović Maline


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Ima li ista lakše prodat od peršuna !? 😁