Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Oprema za navodnjavanje
  • 12.06.2018. 09:00

Isplatili 1.260.091 KM za nabavku opreme za navodnjavanje

Ovo je prvi dio odobrenih sredstava od ukupno 5.000.000 KM koliko je Ministarstvo obezbijedilo u skladu sa Odlukom Vlade RS od kraja prošle godine.

Foto: Pxhere/CCO Public Domain
  • 242
  • 16
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske je posredstvom Agencije za agrarna plaćanja RS isplatilo 1.260.091 KM poljoprivrednicima za nabavku opreme za navodnjavanje. Ovo je prvi dio odobrenih sredstava od ukupno 5.000.000 KM koliko je Ministarstvo obezbijedilo u skladu sa Odlukom Vlade RS od kraja prošle godine, stoji u saopćenju Vlade RS. 

Sredstava su dodijeljena na osnovu Javnog poziva za podnošenje zahtjeva za odobravanje sredstava za nabavku opreme za navodnjavanje, a predmet nabavke su isključivo ulaganja u pokretnu opremu za navodnjavanje (pumpe, cijevi, crijeva, tifoni za navodnjavanje i druga oprema za navodnjavanje) i radove na izgradnji stalne infrastrukture za navodnjavanje (bušenje i izgradnja bunara, bazena,  kanali, objekti pumpnih stanica), kao i za troškove elektrifikacije sistema za navodnjavanje (transformator, elektrokablovi, sklopke, elektrosat i ormar, solarni paneli).

Sredstva za nabavku opreme za navodnjavanje dodjeljuju se u iznosu 40% od ukupne vrijednosti prihvatljivih troškova investicije.


Tagovi

Navodnjavanje Isplata Oprema za navodnjavanje Elektrifikacija


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Na toplijim lokalitetima evidentiran je intenzivan porast vinove loze. Zbog najavljenog kišnog razdoblja poželjno je izvršiti preventivnu zaštitu vinograda jednim od pripravaka: Mikal flash, Mikal Premium F, Curzate F, Pergado F, Fantic F,... Više [+]