Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vlada ZDK
  • 25.11.2016. 16:00

Isplata poticaja za nove zasade voća i vinove loze

Vlada Zeničko-dobojskog kantona, na prijedlog Ministarstva za poljoprivredu odobrila je isplatu sredstava za poljoprivredne proizvođače.

Foto: Bigstockphoto/Ekaterina_Molchanova
  • 232
  • 10
  • 0

Vlada Zeničko-dobojskog kantona, na prijedlog Ministarstva za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu odobrila je uzgajivačima voća sa područja kantona isplatu sredstava u iznosu od 211.750,00 KM na ime podrške za zasnivanje novih zasada jagodičastog voća i vinove loze.

Na istoj sjednici, Vlada ZDK, na prijedlog Ministarstva za poljoprivredu odobrila je isplatu sredstava u iznosu od 20.956,00 KM pravnim licima Zeničko-dobojskog kantona kao podrška za izgradnju i nabavku opreme za hladnjače jagodičastog voća. Odobrila je i uzgajivačima voća sredstva u iznosu od 1.642,00 KM na ime podrške za proizvodnju plantažne borovnice i aronije.

Donesena je i odluka o pristupanju provođenja procedure dodjele koncesije za korištenje prirodne izvorske vode sa izvorišta "Radakovica" MZ Gornja Borovica u općini Vareš, kao i odobravanje sredstava u iznosu od 30.000,00 KM za izradu studijske dokumentacije za MHE Grabovica Olovo i slivno područje rijeke Očevije, općina Vareš.

Foto: Bigstockphoto/Ekaterina_Molchanova


Povezana biljna vrsta

Vinske sorte vinove loze

Vinske sorte vinove loze

Engleski naziv: Wine grape | Latinski naziv: Vitis vinifera

Vinske sorte vinove loze bijeloga grožđa uzgajaju se na pjeskovitim tlima, a tamnija tla su povoljnija za crne (obojene) sorte, prije svega zbog svog povoljnijeg toplinskog... Više [+]

Tagovi

Zeničko-dobojski kanton Isplata Voće Vinova loza Hladnjača


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.