AgroKlub.ba

\

Financiranje

Dobrodošli na AgroKlub.ba!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gdje se nalazim? AgroKlub.ba » Financiranje » Isplata poticaja za nove zasade voća i vinove loze

Isplata poticaja za nove zasade voća i vinove loze

Vlada ZDK

Isplata poticaja za nove zasade voća i vinove loze

Datum: 25.11.2016. 16:00

Kategorija:

Financiranje

Vlada Zeničko-dobojskog kantona, na prijedlog Ministarstva za poljoprivredu odobrila je isplatu sredstava za poljoprivredne proizvođače.

Vlada Zeničko-dobojskog kantona, na prijedlog Ministarstva za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu odobrila je uzgajivačima voća sa područja kantona isplatu sredstava u iznosu od 211.750,00 KM na ime podrške za zasnivanje novih zasada jagodičastog voća i vinove loze.

Na istoj sjednici, Vlada ZDK, na prijedlog Ministarstva za poljoprivredu odobrila je isplatu sredstava u iznosu od 20.956,00 KM pravnim licima Zeničko-dobojskog kantona kao podrška za izgradnju i nabavku opreme za hladnjače jagodičastog voća. Odobrila je i uzgajivačima voća sredstva u iznosu od 1.642,00 KM na ime podrške za proizvodnju plantažne borovnice i aronije.

Donesena je i odluka o pristupanju provođenja procedure dodjele koncesije za korištenje prirodne izvorske vode sa izvorišta "Radakovica" MZ Gornja Borovica u općini Vareš, kao i odobravanje sredstava u iznosu od 30.000,00 KM za izradu studijske dokumentacije za MHE Grabovica Olovo i slivno područje rijeke Očevije, općina Vareš.

Foto: Bigstockphoto/Ekaterina_Molchanova

Broj pregleda članka: 199; Uspješnost članka: 34.95

Tagovi: Hladnjača, Vinova loza, Voće, Isplata, Zeničko-dobojski kanton

Ključne riječi članka: isplata, poticaja, za, nove, zasade, voca, i, vinove, loze, iznosu, sredstava, kantona, zeničko dobojskog kantona


Željka Rački-Kristić

Svi tekstovi autora

Autorica Željka Rački-Kristić

Željka je diplomirani agronom sa dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede!