Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Saopćenje
  • 30.09.2022. 10:30

Isplaćeno više od pola miliona maraka subvencija šumarstvu RS

Sredstva su isplaćena za 98 privrednih subjekata

Foto: Vedran Stapić
  • 50
  • 3
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske isplatilo je izvođačima radova u šumarstvu ukupno 524.508 KM subvencija za avgust.

"Sredstva su isplaćena za 98 privrednih subjekata koji su u skladu sa definiranim odredbama uredbe o postupku dodjele sredstava izvođačima radova u šumarstvu ispunili uslove za to", saopćeno je iz resornog ministarstva.

Sredstva direktne podrške izvođačima radova u šumarstvu obezbijeđena su iz Kompenzacionog fonda Republike Srpske za period od 1. jula do 31. decembra u ukupnom iznosu od 4.122.000 KM.

Podjsetimo, prije tri dana je isplaćeno 559.401 KM izvođačima radova u šumarstvu kao subvencije za juli, za za 109 privrednih subjekata, koji sa "Šumama Republike Srpske" imaju zaključene ugovore o sječi i vožnji do šumskog stovarišta. Subvencije se isplaćuju na osnovu dostavljenih izvještaja od "Šuma Srpske" o izvršenim radovima.


Tagovi

Šume Šumarstvo Subvencije Ministarstvo poljoprivrede Šumarstva i vodoprivrede RS Finansijska podrška


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

"Voda za mir", tema je ovogodišnjeg Svjetskog dana voda koji se obilježava 22. ožujka. Čak 2,2 milijarde ljudi živi bez pristupa zdravstveno ispravnoj vodi, a temeljni fokus obilježavanja ovoga dana je postizanje jednog od ciljeva održivog... Više [+]