• Isplata podsticaja
  • 25.09.2021. 11:00

Isplaćeno više od dva miliona KM za kapitalna ulaganja u poljoprivredu

Ministarstvo poljoprivrede Republike Srpske isplatilo je juče 2.383.703 KM za kapitalna ulaganja u poljoprivredu.

Foto: Depositphotos/Gorodenkofl
  • 172
  • 75
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, posredstvom Agencije za agrarna plaćanja RS juče je isplatilo ukupno 2.383.703 KM za 328 proizvođača, a na ime kapitalnih ulaganja u poljoprivredu. 

Kako saznajemo iz nadležnog ministarstva, obezbjeđena su sredstva za objekte u stočarskom uzgoju, za poljoprivrednu mehanizaciju, kao i za protivgradne mreže. Takođe, isplaćene su premije za plastenike, zatim za podizanje višegodišnjih zasada i za nabavku opreme u animalnoj proizvodnji. Pored navedenog, obuhvaćene su i premije za navodnjavanje, podrška za nabavku junica, te premije za prerađivačke kapacitete. 

 O narednoj uplati javnost će biti blagovremeno obaviještena.

Milion KM za one koji ne rade a žele se baviti poljoprivredom

Podsjetimo da je u toku Javni poziv za sve one koji su nezaposleni, a imaju namjeru da se bave poljoprivrednom proizvodnjom. 

U prosjeku će oko 2.200 registrovanih poljoprivrednih proizvođača u Brčkom moći do kraja oktobra (31.10.) da se prijave za korištenje sredstava za podsticaje, a u ove svrhe biće izdvojeno deset miliona KM. Važno je napomenuti da su u 2021. određena i ograničenja u upotrebi oranica i broja grla u proizvodnji mesa. 


Tagovi

Isplata podsticaja Ministarstvo poljoprivrede Premije za plastenike Nabavka opreme Nabavka junica Novčane potpore


Autor

Ivana Živanić

Više [+]

Ivana Živanić, dipl.ing- master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbjedne hrane.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Za pripremanje slanine najbolje je uzeti meso svinje koja je teška od 120-145 kilograma. Od nje se najlakše vadi mast, odvaja slanina, peka, vrat, but, kaže Vladimir Đukić, mesar iz Banjaluke. Koji je njegov recept, čitajte sutra!