Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • podsticaji
  • 14.08.2021. 14:00

Isplaćeno skoro 490 hiljada KM mjera za zaštitu zdravlja biljaka

Ministarstvo poljoprivrede Republike Srpske isplatilo je juče podsticaje za razvoj poljoprivrede i sela.

Foto: Depositphotos/fotokostic
  • 92
  • 483
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske juče je putem Agencije za Agrarna plaćanja RS isplatilo ukupno 487.537 KM podsticaja za razvoj poljoprivrede i sela, stoji u zvaničnom saopštenju Vlade RS.

Isplaćene su mjere zaštite zdravlja biljaka, vođenja i održavanja Registra poljoprivrednih gazdinstava (RPG), kao i mjere otkupa poljoprivrednih proizvoda.

Isplaćene sve predviđene potpore

Sa ovom isplatom potpora regulisane su sve obaveze po osnovu podsticaja zaključno sa 30. junom tekuće, 2021.godine.

O narednoj uplati javnost će biti blagovremeno obaviještena.

Juče isplaćeno oko tri miliona KM premija za mlijeko

Podsjetimo, početkom mjeseca resorno ministastvo isplatilo je premije za mlijeko u vrijednosti od ukupno 2.810.917,40 KM dok su nadležni sredinom mjeseca jula kroz subvencije za kapitalne investicije u vrijednosti od 3.616.220 KM podržali kupovinu 96 traktora i traktorskih priključaka, zatim je za 46 korisnika omogućena nabavka opreme u stočarskoj proizvodnji, te je za devet poljoprivrednih proizvođača obezbjeđena kupovina opreme u svrhu prerade poljoprivrednih proizvoda.

Navedenim sredstvima podržana je i izgradnja 33 plastenika, 54 sistema za navodnjavanje, te izgradnja objekta u stočarskom uzgoju i ribogojilišta, a sufinansirano je i podizanje 12 višegodišnjih zasada, kao i tri protivgradne mreže. Isplatom su obuhvaćeni svi oni farmeri koji su izvršili investicije, a koji su predali zahtjev za isplatu.

Takođe, pomenuta institucija obezbjedila je i podršku eksperimentalno - edukativnim centrima, a zaključno sa 04. junom 2021., realizovani su svi do sada uknjiženi podsticaji, čija vrijednost iznosi 19.341.577 KM.


Tagovi

Isplata podsticaja Ministarstvo poljoprivrede Mjere otkupa poljoprivrednih proizvoda Podsticaji za razvoj poljoprivrede


Autor

Ivana Živanić

Više [+]

Ivana Živanić, dipl.ing- master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbjedne hrane.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Nišićka visoravan (BiH), zadnjih godina poznata i po uzgoju heljde, procjenjuje se da je ovdje heljdom zasijano više od 1.000 dunuma zemljišta. Heljda uspijeva na visokim nadmorskim visinama, te je Nišićka visoravan, po svojim uslovima, ide... Više [+]