Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Isplata poticaja
  • 18.07.2019. 09:00

Isplaćeno 5 miliona KM poticaja za mlijeko

Tri miliona KM uplaćeno je jučer na račune poljoprivrednika u FBiH, a ove je sedmice i Vlada Unsko-sanskog kantona također uplatila na račune proizvođača mlijeka dva miliona maraka.

Foto: Pixabay/MartaWroblewska
  • 813
  • 131
  • 0

Tri miliona konvertibilnih maraka uplaćeno je jučer na račune poljoprivrednika u Federaciji Bosne i Hercegovine. Uplata se odnosi na mlijeko. No, kako komentiraju u Udruženju poljoprivrednika FBiH, još uvijek nije završena kompletna isplata četvrtog i prvog kvartala. 

Upućuju poljoprivrednike da svoje stanje sa obradom i isplatom prate na portalu Farmer koji je pokrenut prije dvije godine, a preko kojega svaki registrirani poljoprivrednik može vidjeti na koje poticaje ostvaruje pravo te izravno elektronski preuzimati obrasce za prijavu na poticaje i prijavu proizvodnje.

Odredili poticaj za 2019., a mljekarima duguju novce iz 2018.

Ove je sedmice Vlada Unsko-sanskog kantona također uplatila na račune proizvođača mlijeka dva miliona maraka. Poticaji su uplaćeni na račune 2.300 pravnih i fizičkih subjekata, a kako ističu Nezavisne, ovo je već treća godina u nizu kako se ta sredstva isplaćuju na vrijeme.

U tom je kantonu za poljoprivredu ove godine izdvojeno 4,8 miliona KM, a u narednom periodu će biti isplaćeni poticaji proizvođačima i u drugim oblastima poljoprivredne proizvodnje.

Osim toga, Vlada USK je ove godine prvi puta predvidjela nepovratna sredstva za ruralni razvoj i opstanak sela. No, treba istaknuti kako Vlada Federacije BiH u tom kantonu još uvijek duguje za poticaje iz 2014. godine iznos od 3,8 miliona maraka. 


Tagovi

Isplata poticaja Mlijeko Mljekari Vlada FBiH Vlada USK


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.