Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Isplata podsticaja
  • 03.04.2019. 10:30

Isplaćeno 3.863.456 KM za podsticaje

​Podsticaji su isplaćeni za poljoprivrednu proizvodnju. Nedavno je ministar poljoprivrede, Boris Pašalić, govoreći o Pravilniku o kapitalnim investicijama izjavio kako će već prvih dana aprila izmiriti sve preostale obaveze iz prošle godi

Foto: Depositphotos/branex
  • 502
  • 68
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske posredstvom Agencije za agrarna plaćanja Republike Srpske isplatilo je 3.863.456 KM po osnovu podsticaja za poljoprivrednu proizvodnju.

O narednoj uplati javnost će biti blagovremeno obaviještena.

Podsjetimo, nedavno je ministar poljoprivrede, Boris Pašalić, govoreći o Pravilniku o kapitalnim investicijama izjavio kako će već prvih dana aprila izmiriti sve preostale obaveze iz prošle godine. 

Pravilnik o kapitalnim investicijama je vani, očekuju sugestije poljoprivrednika

Budžet za poljoprivredu ove godine iznosi 71 milion KM, a Pašalić kaže kako nisu mogli udovoljiti svim željama pojloprivrednika. "To je nemoguće pošto smo ograničeni budžetskim okvirom od 71 miliona KM, kojeg smo najbolje moguće i najravnomjernije rasporedili."

Pravilnik o podsticajima kao najvažniji godišnji dokument je usvojen, ove godine čak i ranije  nego prethodnih godina. U Ministarstvu poljoprivrede očekuju sugestije poljoprivrednika na tekst Pravilnika o kapitalnim investicijama. 


Tagovi

Isplata podsticaja Boris Pašalić Pravilnik


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.