• Isplata podsticaja
  • 06.03.2020. 17:00

Isplaćeni podsticaji za 2019. godinu

Ministarstvo poljoprivrede Republike Srpske danas je podmirilo sve obaveze isplate podsticaja za 2019. godinu.

Foto: Bigstockphoto/jwielf
  • 218
  • 27
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske je sa današnjom uplatom od 1.4 miliona KM, podmirilo sve obaveze po osnovu podsticaja iz agrarnog budžeta za 2019.godinu, stoji u saopštenju Vlade Republike Srpske.

Zahvljaujući naporima Vlade, ovo je izuzetna brzina isplate podsticaja u jednoj godini za prethodnu, od kada se oni isplaćuju u Republici Srpskoj.

Osim toga, u 2020. isplaćeno je i blizu osam miliona KM podsticaja iz ove godine.

Među brojnim isplatama koje su izvršene danas, istaknute su isplate premije za tov brojlera, premije za industrijsko bilje, premije za ljekovito i aromatično bilje, za sjemenska strna žita i suncokret, zaštitu zdravlja životinja, te brojne druge.

Ministarstvo će nastojati da i u 2020.godini nastavi sa redovnom isplatom podsticaja.


Tagovi

Podsticaji u poljoprivredi Agrarni budžet Brzina isplate Premije za tov brojlera Premija za industrijsko bilje Premija za ljekovito bilje Redovne isplate Ministarstvo poljoprivrede


Autorica

Ivana Živanić

Ivana Živanić, dipl.ing- master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbjedne hrane.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Tko ima vremena, čini se zgodno, dekorativno. Ispod čak mogu rasti biljke koje inače vole sjenu, pri... Pročitaj cijelu bilješku »