• Oštećeni u poplavama
  • 09.11.2017. 13:00

Isplaćena pomoć privrednicima za štetu u poplavama

Privrednici iz Banje Luke, Bijeljine i Modriča dobili su 4,9 miliona KM jednokratne pomoći.

Foto: Boško Grgić
  • 82
  • 8
  • 0

Na osnovu zaključaka Upravnog odbora Fonda solidarnosti, Ministarstvo finansija Republike Srpske doznačilo je jednokratnu pomoć na račune privrednika u gradovima RS, U Banjoj Luci, Bijeljini i Modriči, a prema spiskovima koje su dostavile lokalne zajednice u dogovoru sa udruženjima privrednika oštećenih u poplavama 2014. godine. Ukupan iznos pomoći iznosi 4,9 miliona KM.

Upravni odbor Fonda solidarnosti za obnovu RS odobrio je za pomoć privrednicima u Banjoj Luci dva miliona KM. Načelnik Odjeljenja za privredu Radenko Komljenović kaže da je 2014. godine Grad Banja Luka formirao komisiju koja je snimila stanje na terenu u vezi sa poplavljenim privrednim subjektima i te podatke je dostavila Fondu solidarnosti.

"Sa područja grada Banje Luke pomoć je na ovaj način dobilo 325 privrednih subjekata koji su postradali u poplavama 2014. godine. Inače, gradonačelnik je zadužio Odjeljenje za privredu, te je formirana komisija koja je izradila prijedlog raspodjele sredstava poplavljeniom privrednim subjektima", kazao je Komljenović.

Privredni subjekti u Bijeljini dobili su pomoć u iznosu od dva miliona KM, a privrednicima u Modriči je isplaćeno 900.000 KM. U Gradu Bijeljina ukupna šteta od poplava u privredi je iznosila oko 37 miliona KM, a pomoć je dobilo 487 privrednika.

Foto: Boško Grgić


Tagovi

Oštećeni u poplavama Banja Luka Bijeljina Modriča Poplava Fond solidarnosti za obnovu RS


Autorica

Maja Celing Celić

Maja Celing Celić

Maja je hobi vrtlarica s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojeni oglasi