AgroKlub.ba

\

Financiranje

Dobrodošli na AgroKlub.ba!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gdje se nalazim? AgroKlub.ba » Financiranje » Isplaćena pomoć privrednicima za štetu u poplavama

Isplaćena pomoć privrednicima za štetu u poplavama

Oštećeni u poplavama

Isplaćena pomoć privrednicima za štetu u poplavama

Datum: 09.11.2017. 13:00

Kategorija:

Financiranje

Privrednici iz Banje Luke, Bijeljine i Modriča dobili su 4,9 miliona KM jednokratne pomoći.

Na osnovu zaključaka Upravnog odbora Fonda solidarnosti, Ministarstvo finansija Republike Srpske doznačilo je jednokratnu pomoć na račune privrednika u gradovima RS, U Banjoj Luci, Bijeljini i Modriči, a prema spiskovima koje su dostavile lokalne zajednice u dogovoru sa udruženjima privrednika oštećenih u poplavama 2014. godine. Ukupan iznos pomoći iznosi 4,9 miliona KM.

Upravni odbor Fonda solidarnosti za obnovu RS odobrio je za pomoć privrednicima u Banjoj Luci dva miliona KM. Načelnik Odjeljenja za privredu Radenko Komljenović kaže da je 2014. godine Grad Banja Luka formirao komisiju koja je snimila stanje na terenu u vezi sa poplavljenim privrednim subjektima i te podatke je dostavila Fondu solidarnosti.

"Sa područja grada Banje Luke pomoć je na ovaj način dobilo 325 privrednih subjekata koji su postradali u poplavama 2014. godine. Inače, gradonačelnik je zadužio Odjeljenje za privredu, te je formirana komisija koja je izradila prijedlog raspodjele sredstava poplavljeniom privrednim subjektima", kazao je Komljenović.

Privredni subjekti u Bijeljini dobili su pomoć u iznosu od dva miliona KM, a privrednicima u Modriči je isplaćeno 900.000 KM. U Gradu Bijeljina ukupna šteta od poplava u privredi je iznosila oko 37 miliona KM, a pomoć je dobilo 487 privrednika.

Foto: Boško Grgić

Broj pregleda članka: 80; Uspješnost članka: 8

Tagovi: Poplava, Banja Luka, Bijeljina, Modriča, Oštećeni u poplavama, fond solidarnosti za obnovu RS

Ključne riječi članka: isplacena, pomoc, privrednicima, za, stetu, u, poplavama, pomoć, miliona, privrednika, godine, solidarnosti, privrednicima, poplavama, 2014 godine


Maja Celing Celić

Svi tekstovi autora

Autorica Maja Celing Celić

Maja je hobi vrtlarica s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.