Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • ​​Novčani podsticaji
  • 20.11.2019. 16:00

Interventni otkup junadi: Objavljene izmjene Pravilnika za podsticaje i spisak otkupljivača

Količine otkupljene junadi za koje otkupljivači mogu ostvariti pravo na podsticajna sredstva ne mogu biti veće od otkupnih kvota utvrđenih na posnovu prijave na Poziv za izražavanje interesa za interventni otkup.

Foto: Pixabay/VIVIANE6276
  • 233
  • 15
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske obavještava javnost da su danas, 20. 11. 2019. u Službenom glasniku Republike Srpske objavljene izmjene i dopune Pravilnika o uslovima i načinu ostvarivanja novčanih podsticaja za razvoj poljoprivrede i sela, kojima se definišu prava na podsticajna sredstva za interventni otkup utovljene junadi.

Pravo na podsticajna sredstva imaju otkupljivači junadi sa sjedištem u Republici Srpskoj, koji su se prijavili na Poziv za izražavanje interesa za interventni otkup tržišnih viškova junadi i koji su izvršili interventni otkup junadi minimalne mase 550 kilograma od domaćih uzgajivača po minimalnoj cijeni od 3,90 KM po kilogramu žive mjere, u periodu od 20. oktobra 2019.godine do 31. januara 2020.godine, objavljeno je danas na stranicama Vlade RS. 

Podsticajna sredstva se utvrđuju nakon obrade svih prispjelih zahtjeva, u skladu sa iznosom koji je utvrđen Planom korišćenja sredstava za 2020. godinu, na osnovu odobrenih jedinica mjere (kilograma) u iznosu od 0,30 KM po kilogramu žive mjere za izvezena živa grla i 0,70 KM po kilogramu žive mjere za grla otkupljena za klanje ili preradu i dodatnih 0,10 KM po kilogramu mesa zadnje četvrtite trupa koji se zamrzava.

Količine otkupljene junadi za koje otkupljivači mogu ostvariti pravo na podsticajna sredstva ne mogu biti veće od otkupnih kvota utvrđenih na posnovu prijave na Poziv za izražavanje interesa za interventni otkup.

Izmjene i dopune Pravilnika kao i spisak otkupljivača sa određenim otkupnim kvotama možete preuzeti u dokumentima ispod teksta kao i na internet stranici Ministarstva. 


Dokumenti


Tagovi

Novčani podsticaji Interventni otkup Otkp junadi Podsticajna sredstva


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Kako vi zovete ovo !? Dosta se koriste u islamskoj tradiciji u mjesecu Ramazanu !