Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljoprivredni poticaji u HBŽ
  • 13.05.2018. 12:30

HBŽ osigurala 895.000 KM za poticaje u poljoprivrednoj proizvodnji

Ispunite Zahtjev za ostvarivanje prava na županijsku novčanu potporu.

Foto: Pixabay/Capri23auto
  • 572
  • 40
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva obavještava poljoprivredne proizvođače s područja Hercegbosanske županije da je Vlada te županije, na sjednici održanoj 10. svibnja 2018.godine, donijela Odluku o usvajanju Programa utroška sredstava tekućih prijenosa "Poticaj poljoprivrednoj proizvodnji" utvrđenih Proračunom za 2018. godinu u iznosu od 895.000 KM, stoji na službenim stranicama HBŽ. 

Svrha Programa

Svrha Programa je nastaviti započete i ostvariti nove procese u poljoprivrednom sektoru s ciljem ostvarivanja:

  • povećanje opsega poljoprivredne proizvodnje
  • zadovoljavanje potreba domaćeg tržišta vlastitim proizvodima
  • opskrba prehrambene industrije sirovinama i
  • stabilizacija tržišta

Programom su definirane vrste proizvodnji koje se potiču, način ostvarivanja novčanih potpora  kao i rokovi za podnošenje zahtjeva sa propisanom dokumentacijom.

Programa utroška sredstava tekućih prijenosa "Poticaj poljoprivrednoj proizvodnji" utvrđenih Proračunom Hercegbosanske županije za 2018. godinu možete preuzeti ispod članka, kao i Zahtjev za ostvarivanje prava na županijsku novčanu potporu (obrazac broj 1). Za sve detaljnije informacije možete se obratiti u prostorije Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Hercegbosanske županije ili na broj telefona, 034/ 200-364.

Financijska sredstva za sanaciju štete nastale zbog pijavice

Financijska sredstva u iznosu 19.148,84 KM predviđena su kao jednokratna pomoć za sanaciju štete Općini Kupres, nastale zbog posljedica vremenske nepogode – pijavice.

Prilikom usvajanja ove Odluke Vlada se vodila podacima o posljedicama prirodne nepogode od olujnog nevremena – pijavice na dijelu Općine Kupres, koja se dogodila 17. rujna 2017. godine. Pričinjena je veća materijalna šteta na stambenim područjima Kratelj 1, Kratelj 2 i zapadnom dijelu grada, u procijenjenom iznosu od 27.355,48 KM.

Sredstva u iznosu 13.148,84 KM isplatit će se iz stavke računa za zaštitu od prirodnih i drugih nepogoda Ministarstva financija Hercegbosanske županije, dok je preostalih 6.000 KM planirano za isplatu iz Proračuna Vlade Hercegbosanske županije.


Dokumenti


Tagovi

Poljoprivredni poticaji HBŽ Program poticaja Zahtjev Pijavica


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.