• Program potpora
  • 06.06.2019. 10:30
  • Posavski kanton, Federacija Bosne i Hercegovine, Orašje

Federalni poticaji: Poljoprivrednici u ŽP - dostavite dokumentaciju na vrijeme

Poljoprivredni proizvođači koji su započeli proizvodnju u 2018. godini, a završili je prije objave ovog Programa, kompletnu dokumentaciju dostavljaju nadležnom županijskom ministarstvu najkasnije u roku od 30 dana od dana stupanja na snagu ovog programa.

Foto: Bigstockphoto/Kirisa99
  • 304
  • 38
  • 0

Objavom federalnog Programa novčanih potpora u poljoprivredi i ruralnom razvoju za 2019. godinu, u iznosu od 68.700.000 KM, djelatnici Sektora poljoprivrede pri Ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Županije Posavske pristupaju ubrzanim aktivnostima u njegovoj implementaciji. 

Poljoprivredni proizvođači koji su započeli proizvodnju u 2018. godini (prije ili poslije 01.10.2018. godine), a završili je prije objave ovog Programa, kompletnu dokumentaciju dostavljaju nadležnom županijskom ministarstvu najkasnije u roku od 30 dana od dana stupanja na snagu ovog programa, stoji u saopštenju na stranicama ŽP. 

Poticaji poljoprivredi 68.700.000 KM, veterinarstvu 2.500.000 KM

Navedeni rokovi odnose se na biljnu proizvodnju - uljarice (uljana repica, suncokret i soja), duhan i proizvodnja sjemena te na životinjsku, odnosno animalnu proizvodnju – proizvodnja svježeg kravljeg mlijeka, goveđeg mesa – tov junadi, svinjskog mesa – tov svinja i peradarska proizvodnja (uzgoj 18-to tjednih pilenki). 

Imajući u vidu propisane rokove, iz županijskog ministarstva pozvali su poljoprivredne proizvođače na koje se odnose navedene proizvodnje da u što kraćem roku kompletiraju potrebnu dokumentaciju i dostave u ovo ministarstvo kako bi njihovi djelatnici mogli obraditi materijale i proslijediti u daljnju proceduru u Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva. Sve dodatne informacije možete dobiti pozivom na broj 031 714 364.


Tagovi

Federalni poticaji Program poticaja Biljna proizvodnja Animalna proizvodnja Tov junadi Tov svinja Rokovi


Autorica

Maja Celing Celić

Maja je hobi vrtlarica s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB