Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Evropska komisija
  • 05.12.2018. 16:30

Evropskim poljoprivrednicima će se nadoknaditi 444 miliona eura

Taj je iznos izvorno oduzet iz proračuna za 2018. godinu za pomoć poljoprivrednom dohotku u okviru Zajedničke poljoprivredne politike kako bi se stvorila ovogodišnja tzv. rezerva u slučaju poljoprivredne krize.

Foto: Bigstockphoto/format35
  • 99
  • 14
  • 0

Evropska komisija će nadoknaditi 444 miliona eura evropskim poljoprivrednicima, u skladu s uredbom objavljenom proteklog tjedna. Taj je iznos izvorno oduzet iz proračuna za 2018. godinu za pomoć poljoprivrednom dohotku u okviru Zajedničke poljoprivredne politike kako bi se stvorila ovogodišnja tzv. rezerva u slučaju poljoprivredne krize.

Iako je poljoprivredni sektor ove godine suočen s izazovnim situacijama, kao što je ekstremno vrijeme tijekom ljeta, nije bilo potrebno koristiti rezervu za krizu 2018. godine. Dodatne mjere podrške poduzete za rješavanje teških tržišnih situacija za određene sektore (npr. povrće, mliječni proizvodi i bolesti životinja) financirane su iz raspoloživog proračuna ZPP-a.

Suša u Evropi: Komisija predstavila dodatne mjere za potporu poljoprivrednicima

Oštećenja uzrokovana nepovoljnim vremenskim uvjetima tijekom ovog proljeća i ljeta riješena su drugim mjerama koje su na raspolaganju kako bi poljoprivrednici prebrodili posljedice. To uključuje i odstupanja od određenih uvjeta vezanih za zelena plaćanja i avansna plaćanja za 2019. godinu.

Odluka znači da se iznosi odbitaka od izravnih plaćanja ove godine mogu nadoknaditi poljoprivrednicima od 1. decembra 2018. godine.


Izvori

EC Europa


Tagovi

Evropska komisija Poljoprivreda Rezerva Poljoprivredna kriza ZPP Izravna plaćanja


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.