Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poticaji
  • 15.07.2020. 16:30

Dostavite dokaze o kupovini repromaterijala za sufinansiranje proljetne sjetve

Maksimalan iznos novčane podrške koji se može odobriti krajnjem korisniku iznosi 1.000 KM, a nakon isteka roka za podnošenje zahtjeva sa dokazima o kupovini repromaterijala, Općina će sačiniti Listu krajnjih korisnika programa

Foto: JumpStory
  • 127
  • 9
  • 0

Općina Bosanska Krupa je prijavom na Javni poziv Federalnog Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva za prikupljanje prijava za poticanje proljetne sjetve u FBiH od 10. aprila 2020. godine, uz vlastito učešće, obezbjedila sredstva za sufinansiranje kupovine repromaterijala za proljetnu sjetvu, u ukupnom iznosu od 50.000 KM.

U skladu sa Sporazumom o realizaciji Programa poticanja proljetne sjetve potpisanog između Općine Bosanska Krupa i Federalnog Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, obavještavaju poljoprivredne proizvođače sa Preliminarne liste korisnika da dostave dokaze o kupovini repromaterijala; fakture, fiskalne račune odnosno druge dokaze o izvršenom plaćanju repromaterijala za proljetnu sjetvu (sjeme, mineralno đubrivo i zaštitina sredstva).

Dostavite originalne ili ovjerene kopije dokaze o kupnji

Zahtjev za sufinansiranje dijela troškova za kupovinu repromaterijala sa dokazima o kupovini, podnosi se Službi za obrt, poljoprivredu i poduzetništvo.
Dokazi o kupovini repromaterijala moraju biti originali ili ovjerene kopije.

Još će jedna općina sufinansirati proljetnu sjetvu - prijavite se na vrijeme!

Rok za podnošenje zahtjeva je 10 dana od dana objave Obavještenja na službenoj stranici Općine, odnosno do 23.07.2020.

Objavili su kako maksimalan iznos novčane podrške koji se može odobriti krajnjem korisniku iznosi 1.000 KM, a nakon isteka roka za podnošenje zahtjeva sa dokazima o kupovini repromaterijala, Općina će sačiniti Listu krajnjih korisnika programa i izvršiti obračun troškova proljetne sjetve za svakog krajnjeg korisnika, po potrebi izvršiti proporcionalno smanjenje u skladu sa raspoloživim sredstvima i donijeti akt o odobravanju i isplati sredstava.

Mole, stoga, poljoprivredne proizvođače da se prilikom dolaska u Općinu radi podnošenja zahtjeva pridržavaju naredbi i preporuka Kriznih štabova, a u vezi epidemiološke situacije vezane za korona virus Covid 19.

Preliminarnu listu korisnika možete pogledati OVDJE.


Tagovi

Općina Bosanska Krupa Poljoprivreda Poticaj Sufinansiranje proljetne sjetve


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.