Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Opština Modriča
  • 13.06.2016. 18:00

Dogradnjom nasipa protiv novih poplava

Vlada RS je u Modriči u zaštitu od poplava uložila 650.000 KM iz Fonda solidarnosti, dok je u izgradnju i sanaciju vodoprivrednih objekata investirano 3.300.000 KM sredstava Evropske investicione banke, rekao je ministar Stevo Mirjanić.

Foto: vladars.net
  • 245
  • 11
  • 0

Završetkom izgradnje novih i sanacijom postojećih vodoprivrednih objekata, problem ugroženosti opštine Modriča poplavama bit će najvećim dijelom prevaziđen. Istakao je to ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Stevo Mirjanić tokom posjeta Modriči.

Poboljšanje nasipa i kanala

"Vlada je u Modriči u zaštitu od poplava uložila 650.000 KM iz Fonda solidarnosti, dok je u izgradnju i sanaciju vodoprivrednih objekata investirano 3.300.000 KM sredstava Evropske investicione banke", pojasnio je Mirjanić.

Najavio je i izdvajanje novih sredstava za poboljšanje nasipa i kanala koji su već završeni, predati Javnoj ustanovi Vode Srpske i opštini Modriča, a u planu je i rekonstrukcija i dogradnja nasipa na rijeci Bosni u naselju Dobor.

Načelnik Modriče Mladen Krekić rekao je da je završena kompletna projektna dokumentacija za nasip na rijeci Bosni u Dobor naselju i da se nada da će naredne godine ovaj problem biti riješen na kvalitetan način.

Završetak kišne kanalizacije

"Dobili smo podršku Vlade i Ministarstva da se završi kišna kanalizacija, čime će biti zaštićen centar grada u slučaju većih padavina", naveo je Krekić.

Inače, Vlada Republike Srpske uložila je 4.300.000 KM za uređenje hidromelioracionih sistema u ovoj opštini, nakon poplava 2014. godine. Mirjanić i Krekić sa saradnicima, zaključuju na stranicama Vlade RS, nakon sastanka u zgradi opštine, posjetili su farmu krava "MK kompani" u Borovom Polju i obišli zapadni lateralni kanal koji je krajem prošle godine saniran sredstvima od 2.220.660 KM Evropske investicione banke.

Foto: vladars.net


Tagovi

Ministar poljoprivrede RS Stevo Mirjanić Poplave Modriča Mladen Krekić


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.