Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Javni poziv
  • 04.07.2018. 12:30

Dodjeljuju sredstva za poljoprivredne proizvođače - do 1.500 KM

Otvoren je Javni poziv za dodjelu sredstava poljoprivrednim proizvođačima kroz dodjelu mini grantova u Trebinju. Budžet koji je planiran za ovo financiranje je 50.000 KM, čime će se moći podržati 35 do 40 poljoprivrednih proizvođača.

Foto: Pixabay/Skitterphoto/nattan23
  • 380
  • 23
  • 0

Agrarni fond Grada Trebinje objavio je Javni poziv za dodjelu sredstava poljoprivrednim proizvođačima kroz dodjelu mini grantova. Pravo na sredstva imaju sva fizička lica sa prebivalištem na teritoriji grada Trebinja koji su nezaposleni te se bave ili planiraju pokrenuti vlastitu poljoprivrednu proizvodnju te imaju osmišljen biznis plan za odgovarajuća nova ulaganja u poljoprivrednu proizvodnju.

Dodjela sredstava se odnosi na ratarsku i povrćarsku, palsteničku, pčelarsku, vinogradarsku, voćarsku i stočarsku poljoprivrednu proizvodnju.  

Cilj ovog javnog poziva je jačanje i razvoj poljoprivrednog sektora na području Trebinja čime se želi potaknuti poljoprivredne proizvođače na nova ulaganja koja će rezultirati povećanjem obima poljoprivredne porizvodnje, povećanjem udjela lokalne poljoprivredne proizvodnje na tržištu, stvorit će se preduslovi za uspostavljanje održivog poljoprivrednog gazdinstva i otvaranje radnih mjesta u sektoru poljoprivrede. 

Budžet koji je planiran za ovo financiranje je 50.000 KM, čime će se moći podržati 35 do 40 poljoprivrednih proizvođača. Maksimalan iznos mini granta je 1.500 KM. 

Javni poziv, zahtjev i izjavu možete preuzeti ispod članka. Sve detaljne informacije sve zainteresovani mogu dobiti u kancelarijama Agrarnog fonda, telefonom na 059/226-459 kao i na internet stranicama Agrarnog fonda i grada. 


Dokumenti


Tagovi

Javni poziv Mini grant Trebinje Agrarni fond Biznis plan Nezaposleni


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.