AgroKlub.ba

\

Financiranje

Dobrodošli na AgroKlub.ba!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gdje se nalazim? AgroKlub.ba » Financiranje » Dodjela bespovratnih sredstava za voće i mlijeko

Dodjela bespovratnih sredstava za voće i mlijeko

FARMA II

Dodjela bespovratnih sredstava za voće i mlijeko

Datum: 25.07.2016. 14:00 |

3

Kategorija:

Financiranje

USAID/Sweden Projekat razvoja tržišne poljoprivrede II (FARMA II) objavio je javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava u sektoru jagodastog voća i sektoru mljekarstva.

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine obavještava da je USAID/Sweden Projekat razvoja tržišne poljoprivrede II (FARMA II) objavio javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za unapređenje konkurentnosti i pristupa tržištima proizvođačkim organizacijama (PO) u sektoru jagodastog voća i sektoru mljekarstva.

Zainteresirane organizacije legalno registrirane u skladu sa zakonima Bosne i Hercegovine mogu preuzeti paket Javnog poziva na web stranici USAID/Sweden FARMA II projekta na stranici farmabih.ba. Zahtjevi moraju biti dostavljeni u ured USAID/Sweden FARMA II projekta u Sarajevu ili Tuzli, ne kasnije od 16:00 sati, na dan 15. septembra 2016.

Informativni sastanak za zainteresirane

USAID/Sweden FARMA II će organizirati informativni sastanak 16. augusta 2016. godine u 11:00 sati (za sektor jagodastog voća) i 17. augusta 2016. godine u 11:00 sati (za sektor mljekarstva), na kojim će se zainteresiranim organizacijama pružiti sve informacije i uputstva za podnošenje zahtjeva za bespovratna sredstva.

Sastanak će se održati u uredu projekta u Sarajevu, Fra Anđela Zvizdovića 1, UNITIC B, 18 sprat (dolazak potvrditi putem e-maila do 10. augusta u 11:00 sati).

Sve zainteresirane organizacije se pozivaju da prisustvuju ovom sastanku.

Sva pojašnjenja i uputstva će biti objavljena putem e mail adrese grants@farmabih.ba ili na stranici projekta. Izjave i/ili interpretacije od strane bilo koga drugog se smatraju nevažećim.

Grantovi: Poboljšanje konkurentnosti u sektoru jagodastog voća

Grantovi: Poboljšanje konkurentnosti u sektoru mljekarstva

Foto: oleghz/Bigstockphoto

Broj pregleda članka: 5807; Uspješnost članka: 487.35

Tagovi: Mljekarstvo, Bespovratna sredstva, Jagodičasto voće, Vanjskotrgovinska komora, Farma 2

Ključne riječi članka: dodjela, bespovratnih, sredstava, za, voce, i, mlijeko, sektoru, usaid, projekta, farma, sweden, sastanak, augusta, stranici, jagodastog, konkurentnosti, mljekarstva, zainteresirane, usaid sweden, sweden farma, usaid sweden farma


Željka Rački-Kristić

Svi tekstovi autora

Autorica Željka Rački-Kristić

Željka je diplomirani agronom sa dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede!